27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMicrobuz vandalizat în trafic

Microbuz vandalizat în trafic

Microbuzul unui şofer din localitatea Scorila, judeţul Mehedinţi, a fost vandalizat în trafic vineri dimineaţă de doi tineri care fac taxi la negru.
Şoferul a plecat vineri dimineaţă să ducă elevii la şcoală în localitatea Vânju Mare, iar la întoarcere, când era singur, a observat că o maşină suspectă îl urmăreşte. A mers mai departe, însă, la un moment dat, s-a trezit cu o lovitură puternică în geam. Unul dintre tinerii care îl urmăreau a început să îi spargă geamurile microbuzului cu un levier.
Şoferul este terorizat de mai mult timp de doi tineri, taximetrişti-pirat, pe motiv că le ia clienţii. Bărbatul se teme pentru viaţa lui, dar şi pentru siguranţa elevilor şi clienţilor care au abonament şi călătoresc zilnic cu el. „Îi cunosc pe băieţii ăştia pentru că nu este prima dată când fac scandal. În urmă cu ceva timp mi-au spus că o să mi-o facă şi uite că s-a întâmplat. Veneam vineri din cursă, dusesem copiii la şcoală, la Vânju Mare. Cred că m-au urmărit. Am văzut dintr-odată o maşină cu numere de afară, parcă de Franţa, un Opel din ăla mic, că mă urmărea. Am semnalizat să treacă, au dat să mă depăşească şi, când au ajuns în dreptul meu, îl văd pe unu, era pe scaunul din faţă dreapta, că iese pe geam şi începe să îmi lovească microbuzul, în geamuri, în uşi. Mi l-au făcut ţăndări şi apoi au plecat în trombă. Am mers la postul de poliţie, am dat declaraţii, poliţia a văzut cum arată microbuzul, dar mai departe nu cred că au mai făcut ceva“, a povestit şoferul microbuzului.
Nu este primul conflict pe care şoferul l-a avut cu cei doi tineri. Şi localnicii îi cunosc pe cei doi taximetrişti pentru scandalurile în care au fost implicaţi până acum. „Au plecat în afară de pe la 17-18 ani. S-au mai bătut pe aici prin comună cu unii, dar nici poliţia nu le face nimic. Am auzit acum că au spart microbuzul care ducea copiii la şcoală, nu ştiu cu ce s-or mai duce, dacă nu mai merge“, a spus un localnic din Scorila.
Patronul firmei de transport este decis să îi ducă pe cei doi scandalagii în justiţie şi să fie despăgubit. „Eu am această firmă de transport cu toate actele în regulă şi nu am nici o datorie la stat. Cum este posibil ca aceşti tineri să facă ce vor şi poliţia să nu ia nici o măsură? Aşteaptă oare să îi dea în cap şoferului, să le facă rău elevilor care sunt transportaţi la şcoală? Pun aceste întrebări atât poliţiştilor, cât şi domnului comisar-şef al IPJ Mehedinţi, pentru că nimeni nu a luat nici o măsură până acum. Dar nu voi lăsa lucrurile aşa, voi ajunge până la primul-ministru Ponta să îmi fac dreptate, dacă poliţia noastră nu este capabilă să aplice legea“, a spus patronul firmei de transport, al cărui microbuz a fost vandalizat. Poliţia a fost anunţată, dar nu a declarat că ar fi luat până acum vreo măsură împotriva celor doi tineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS