20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalArmele poliţiei, în mâna craiovenilor

Armele poliţiei, în mâna craiovenilor

Toţi cei care s-au aflat ieri la prânz în Piaţa Prefecturii din Craiova au avut ocazia să vadă armele şi aparatura din dotarea poliţiei, precum şi autovehiculele folosite în misiuni. Acestea au fost prezentate la manifestările prilejuite de aniversarea Zilei Poliţiei Române.

Locuitorii Craiovei au fost interesaţi să descopere aspecte din activităţile pe care le desfăşoară zi de zi poliţiştii, dar şi dotările de care aceştia dispun pentru îndeplinirea misiunilor.
Un mare interes au stârnit „mascaţii“ şi armele folosite de aceştia. Adolescenţii au fost curioşi să încerce puştile cu lunetă sau pistoalele-mitralieră şi chiar să îmbrace hainele celor de la S.I.R. Grenadele şi dispozitivele antipneuri cu cuie au putut fi admirate de la distanţă. Evenimentul a fost un prilej pentru cei mici să îşi împlinească un vis, acela de a fi poliţişti, chiar dacă numai pentru câteva minute. Este cazul unui puşti de cinci ani, care a făcut turul maşinilor de poliţie, fie că a fost vorba de radarele celor de la Poliţia Rutieră sau de laboratorul mobil folosit de lucrătorii de la Criminalistică. Apoi a manevrat toate armele la care i s-a permis accesul. „Mi-au plăcut toate. Am urcat şi în maşina poliţiei, am purtat pe cap o cască de mascat, am pus pentru prima dată mâna pe o puşcă adevărată. M-am uitat prin binoclu. Este frumos, eu vreau să mă fac poliţist când voi fi mare“, a spus Raul Piţurcă, un băieţel de cinci ani.
Doamnele s-au arătat foarte interesate de funcţionarea aparatului radar. „Eu am carnet, conduc şi am auzit tot felul de păţanii cu radarul. Eram curioasă să aflu cum funcţionează. Până acum am avut noroc, nu am dat radarul peste cap, cum se spune“, a afirmat Mihaela Popovici, de 27 de ani.

Bunica şi tehnica modernă

Nici vârstnicii nu au stat departe de aparatura expusă de poliţişti. Ei au „cercetat la faţa locului“ laboratorul mobil de criminalistică şi au fost uimiţi de metodele avansate de depistare a probelor în comiterea unor infracţiuni. Ana Bălănescu, de 70 de ani, a pus multe întrebări pentru a înţelege cum sunt descoperite amprentele unui hoţ sau ale unui criminal. „Sunt interesată, deoarece în perioada anilor ‘80 noi am fost călcaţi de hoţi, care nu au fost depistaţi. Dacă ar fi existat tehnica din ziua de azi, cu siguranţă altul ar fi fost rezultatul. Şi voiam să ştiu cum este cu praful acesta pentru depistarea amprentelor“, a spus femeia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII