18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

Craiova-curcubeu

Blocurile din Bănie, care au fost reabilitate termic şi zugrăvite, arată ca un curcubeu. Proprietarii nu au ţinut cont de culoarea iniţială şi au pus verde lângă roz sau violet lângă portocaliu.

 

Reabilitarea termică şi zugrăvirea unui bloc pot fi, de cele mai multe ori, un obiectiv greu de atins deoarece proprietarii scot cu greu bani din buzunar. Şi, atunci când o fac, preferă să-şi coloreze singuri „perimetrul“ din afara apartamentului. Oamenii sunt interesaţi mai mult de costul lucrării decât de culoare, iar în acest sens angajează muncitori şi foarte rar o firmă autorizată. La sfârşit, rezultatul este un bloc zugrăvit în violet şi verde. Administratorii blocurilor sunt nemulţumiţi de această situaţie, dar se consolează cu gândul că blocul scapă de vopseaua scorojită. „Pe Rocadă sunt nişte blocuri, parcă sunt pictate, iar primăria nu face nimic în această privinţă. Nu se respectă nici o regulă“, a spus Maria Baba, administratoare la Asociaţia nr. 4 din cartierul Brazda lui Novac. În cartierul Valea Roşie, pe strada Henri Coandă, blocurile portocalii ce se întind pe zeci de metri sunt greu de trecut cu vederea. În cartierul Corniţoiu, parterul unui bloc are o nuanţă care te duce cu gândul la „Felinarul roşu“, în Brazda lui Novac, unele blocuri sunt jumătate albastre, jumătate verzi, iar exemplele ar putea continua. Nu există nici o regulă, nimeni nu face nici un control, nici măcar cei de la primărie, care au un serviciu specializat. „Cei care schimbă faţadele blocurilor ar trebui să păstreze culorile iniţiale. Inspectorii noştri care au întâlnit asemenea situaţii pe teren i-au avertizat pe proprietari. Unii au înţeles, alţii nu. Nu i-am sancţionat şi am încercat să-i îndrumăm să respecte câteva reguli elementare“, au declarat reprezentanţii Serviciului Control Disciplină în Construcţii, din cadrul Primăriei Craiova.

Specialiştii spun că, în ceea ce priveşte blocurile, ar fi de preferat să fie folosită o culoare dominantă, de obicei în nuanţele pământului, naturală, care să se asorteze şi cu nuanţa acoperişului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII