26.7 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAleşilor li se taie raţia la regii

Aleşilor li se taie raţia la regii

Moda cadourilor pentru consilierii locali, sub formă de salarii grase de la regiile autonome, este la câteva zile de suspendare. Directorii regiilor la care sunt sau urma să fie angajaţi consilieri locali au propus, pentru 2008, scheme de personal fără posturile de consilier, remunerate cu trei-patru mii de lei pe lună. Deşi în organigrama Regiei Autonome de Termoficare, de pe site-ul Primăriei Craiova, se găseşte şi funcţia de consilier, directorul unităţii susţine că e o greşeală. „Această organigramă a fost depusă când eu eram plecat la Braşov. Fiindcă nu se modifică numărul de posturi, colegii mei au trimis organigrama de pe 2007. În cea corectă nu există funcţia de consilier al directorului general“, a declarat Tatian Tudorache, directorul general al Termoficării.

Dacă el spune adevărul, înseamnă că îl lasă pe dinafară pe consilierul municipal Eugen Iordache, sfătuitor pe probleme tehnice pentru trei mii de lei pe lună.

Cealaltă regie la care s-a experimentat doar încadrarea unui consilier municipal este Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL). Consilierul municipal Petre Gongu a fost la un pas de angajare la RAADPFL, unde chiar a prestat câteva zile pe probleme economice, însă nu a obţinut simpatia membrilor CA. Potrivit directorului RAADPFL, Ion Petre, conducerea regiei a decis desfiinţarea postului de consilier al directorului, care există acum în organigramă. Întrebaţi cum se vor descurca fără consilieri, directorii regiilor au refuzat să comenteze. Statele de funcţii vor fi supuse votului Consiliului Local Municipal Craiova pe 28 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU