20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalExpoziţie IT în Bănie

Expoziţie IT în Bănie

Persoanele pasionate de IT pot vizita expoziţia organizată la sediul IPA din strada Ştefan cel Mare, nr. 12. Astăzi, expoziţia va fi deschisă între orele 9.00 – 13.00.

Evenimentul se derulează în cadrul proiectului „Economia bazată pe cunoaştere – pilon de susţinere a coeziunii economice şi sociale la nivel transfrontalier“, finanţat în cadrul programului PHARE CBC 2004, RO-BG, Fondul Comun al Proiectelor Mici, proiect pe care Asociaţia Română pentru Industrie Electronică şi Software (ARIES) – Filiala Oltenia îl implementează în parteneriat cu Centrul de Informare Afaceri şi Dezvoltare Regională (IBCRD) Belogradchik, Bulgaria şi în asociere cu Consiliul Judeţean Dolj.
 La eveniment sunt prezente aproximativ 20 de firme din România (Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Râmnicu Vâlcea) şi Bulgaria (Novo Selo).

Românii şi bulgarii plănuiesc dezvoltarea transfrontalieră

Obiectivul expoziţiei este de a dezvolta coeziunea economică în zona transfrontalieră Oltenia-Vidin prin creşterea capacităţii sectorului public şi a celui privat de a analiza facilităţile conferite de tehnologia informaţiei şi comunicării şi de transferul tehnologic.
„Prin expoziţia «Inovare şi IT în zona transfrontalieră Oltenia-Vidin» încercăm să dezvoltăm o ofertă de piaţă pentru acest domeniu, cu parteneri de o parte şi de alta a Dunării“, a declarat Gabriel Vlăduţ, preşedintele ARIES Oltenia şi coordonatorul proiectului.
Afirmaţia este susţinută şi de partenerii bulgari. „Acest proiect reprezintă baza unei colaborări în domeniul tehnologiei IT. Este o bază a dezvoltării firmelor din Bulgaria şi România care împreună îşi caută un loc pe piaţa europeană“, a declarat Todor Tsekov, preşedintele IBCRD Belogradchik.
Oficialităţile judeţului prezente la deschiderea evenimentului sunt de părere că ideea unei astfel de expoziţii este binevenită, în condiţiile în care acest domeniu este în continuă dezvoltare, ca şi colaborarea dintre cele două regiuni. „Sunteţi pe un drum bun pentru că înainte de a ne uita la Franţa sau la altă ţară europeană trebuie să ne uităm întâi la vecinii noştri“, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII