20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrafic intrerupt intre Valea Jiului si Târgu Jiu

Trafic intrerupt intre Valea Jiului si Târgu Jiu

Traficul rutier, dar si cel feroviar, pe ruta Petrosani – Târgu Jiu este intrerupt astazi din cauza lucrarilor pe care Hidrotehnica le efectueaza pe Defileul Jiului, pirotehnistii urmând sa detoneze câteva blocuri din versantii muntelui. Nici o masina, dar nici trenurile de marfa sau cele de calatori nu vor tranzita Defileul Jiului, intre orele 10.00-18.00, timp in care orice autovehicul va fi oprit in zona de maxima siguranta.


Calatorii care aleg trenul nu vor fi prea mult afectati, deoarece conducerea SNCFR Calatori a decis intreruperea circulatiei trenului de calatori Petrosani – Craiova, care circula numai in week-end. „Acest tren, tocmai pentru ca se executa aceste lucrari, a fost scos din grafic si circula numai in zilele de sâmbata si duminica. Restul trenurilor de calatori nu sunt afectate, pentru ca nu circula in intervalul orar in care este interzisa tranzitarea, adica intre 10.00-12.00, când se executa puscarea pe versanti“, a declarat Ion Dobrica, seful statiei CFR Petrosani.


Trenul accelerat Cluj-Bucuresti soseste la Petrosani la ora 15.00, insa nu va fi oprit in trafic, deoarece la acea ora nu se mai executa detonari pe versanti.


Vor fi insa oprite in trafic toate autobuzele care trec pe Defileul Jiului in intervalul orar 10.00-18.00. Astfel, cursele care ar trebui sa plece spre Bucuresti din Petrosani la ora 11.45 vor sta pâna la ora 18.00, ca si cele care pleaca spre Târgu Jiu in intervalul orar 11.45-18.00. „Toate aceste autobuze ale noastre vor sta in trafic, exact acolo unde vor fi oprite de agentii de la drumuri. Calatorii vor fi nevoiti sa petreaca in masina câteva ore“, au spus reprezentantii firmei Normandia.


Lucrarile executate de Hidroconstructia pentru amenajarea unor microhidrocentrale pe cursul apei vor intrerupe traficul rutier pe toata perioada anului, pâna la terminarea acestora, in zilele de marti si joi. In plus, si reprezentantii de la Drumurile Nationale vor opri traficul de câte ori va fi necesara detonarea rocilor care ameninta sa se prabuseasca peste drum, in conditiile in care pe toata durata iernii si mai ales o data cu incalzirea vremii s-au constatat mai multe fisuri in versanti si alunecari de teren.


Drumarii dau ca rute ocolitoare pentru cei care tranziteaza Valea Jiului: Simeria – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Brasov – Bucuresti, Târgu Jiu – Turnu Severin – Hateg, ori Râmnicu Vâlcea – Brezoi – Voineasa – Petrosani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS