20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdolescenti prinsi in timp ce se drogau

Adolescenti prinsi in timp ce se drogau

Politistii doljeni de la Crima Organizata au prins vineri, in flagrant, sase tineri implicati in consumul si traficul de droguri. Este pentru prima data când la Craiova este depistat un grup organizat in scopul consumului colectiv de droguri, in care erau si minori.


Un grup de sase tineri din Craiova au fost prinsi in flagrant de lucratorii de la Crima Organizata in timp ce consumau marijuana, oferindu-le si altor prieteni, unii dintre ei minori. Acestia frecventau un apartament din blocul D28, situat in cartierul craiovean Brazda lui Novac.


Este pentru prima data când oamenii legii descopera un grup care se organizeaza in scopul consumului de substante halucinogene.


Alexandru Victorio Mindrut, zis „Neamtu“, de 19 ani, George Radu M., zis „Duky“, de 17 ani, Mihai Marinescu, zis „Miki“, de 18 ani, Ion Constantin D., de 17 ani, Iacob Macesanu, zis „Iaky“, de 15 ani, organizau seara de seara petreceri intr-un apartament al Andreei Alexandra Pislaru, de 19 ani. Cu totii abandonasera scoala si isi gasisera preocupari mai placute, traind din banii trimisi de parintii unora dintre ei, plecati la munca in strainatate, dar si din vânzarea de droguri. Este si cazul Andreei, a carei mama se afla la munca in SUA, tânara fiind lasata in grija bunicilor. Cum locuinta din Brazda era libera, fata o pusese la dispozitie prietenului ei, Mihai Marinescu. Tânarul avea permanent neintelegeri cu familia si statea mai tot timpul plecat de acasa, gasindu-si cel mai bun refugiu la iubita sa. Aici, impreuna cu alti prieteni, Miky o tinea tot intr-un chef, la usa lui fiind un du-te-vino permanent, care a atras atentia si mai apoi nemultumirea vecinilor, acestia, anuntând in cele din urma politia, satui de vacarmul creat in blocul lor.


Cu canabisul pe geam


Banuind ca atractia petrecerilor nu este numai bautura si tutunul, oamenii legii s-au pus la pânda. Mare le-a fost mirarea când au descoperit ca in apartament erau intr-o seara 30 de tineri. La plecare cu totii aveau un comportament ciudat, fie erau cuprinsi de o stare de euforie, fie erau foarte violenti, iscând scandaluri.


Convinsi ca adolescentii consuma droguri, politistii au descins vineri seara in apartamentul cu pricina. In locuinta se aflau „Miki“, „Neamtu“, „Duky“, Iaky, Dinu si Andreea, asteptând ca adevarati amfitrioni clientii si tovarasii de petreceri. Vazând ca politia le strica linistea „cuibusorului de nebunii“, acestia au incercat sa scape pe ultima suta de metri de proviziile de canabis pe care le aveau atât in scopul consumului, cât si vânzarii. Au aruncat pe fereastra doua pungi in care se aflau peste 200 de grame de canabis macinat, gata pregatit pentru consum.


Trageau marijuana cu narghileaua


Pentru consum, tinerii aveau o metoda numai a lor. Ei nu puneau „iarba“ intr-o foita de tigara, cum fac mai toti consumatorii de marijuana, ci isi confectionasera doua narghilele, care, in momentul perchezitiei, era incarcate cu „iarba“, gata de a fi folosite.


In fata oamenilor legii, tinerii au recunoscut ca marijuana le era livrata de „Neamtu“ si „Duky“, acestia din urma refuzând sa dezvaluie sursa de unde se aprovizioneaza. In schimb, au recunoscut ca o parte din marfa este destinata vânzarii si ca pretul pentru un gram de canabis este intre 150.000 – 200.000 de lei vechi.


Politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Craiova, impreuna cu procurorii, au dispus inceperea urmaririi penale fata de cei sase, pentru constituirea unui grup organizat in vederea consumului de droguri, procurarea si detinerea de droguri de risc, fara drept, trafic de droguri, indemnul la consum de droguri, cu agravanta ca au fost atrasi in grup si minori, si punerea la dispozitie cu buna stiinta a unei locuinte pentru consumul de droguri.


„Este pentru prima data in Craiova când un grup de mai multi tineri se organizeaza in scopul consumului de droguri. O cauza pentru aceasta situatie este faptul ca parintii sunt plecati la munca in strainatate. Acestia ii lasa fara supraveghere, multi ajung sa fie atrasi intr-un anturaj dubios si aluneca pe panta criminalitatii. Este si cazul celor sase adolescenti care, unii dintre ei lasati in grija bunicilor sau a rudelor, au ajuns sa abandoneze scoala si sa consume droguri, riscând ani buni de inchisoare“, a declarat subcomisarul Marius Dicu, ofiter in cadrul BCCO Craiova.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

45 COMENTARII