18.4 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalStatiile RAT vor fi dotate cu sisteme GPS

Statiile RAT vor fi dotate cu sisteme GPS

Viceprimarul vrea desfiintarea caselor de bilete


Viceprimarul Sorin Iordache intentioneaza ca din luna septembrie sa introduca in toate statiile de autobuz din Craiova sisteme GPS. Initiativa face parte dintr-un proiect amplu, care presupune aducerea la standarde europene a tuturor statiilor din Craiova. Pe un panou electric va fi afisat timpul care a ramas pina la sosirea urmatorului mijloc de transport al RAT Craiova. „Am vazut un astfel de sistem la Londra si este foarte util. In acest mod poate fi tinuta o evidenta stricta a orarului autovehicolelor RAT, soferii nemaiavind posibilitatea sa sustina ca au facut un anumit numar de curse, dar de fapt sa nu fie adevarat. Totodata, la regie va fi initiata o campanie de reorganizare, dar nu vor fi facute concedieri. In cazul celor care se apropie de virsta de pensionare, le vor lua locul angajatii mai tineri. Cind vom introduce sistemul GPS va trebui insa sa renuntam la o parte dintre dispeceri pentru ca nu isi mai au rostul“, a declarat Iordache.


RAT Craiova a mai achizitionat de curind sapte tramvaie din Germania, care au costat 60.000 de euro. Piesele de schimb primite se ridica la o valoare de aproximativ 50.000 de euro, in acest caz,cumpararea dovedindu-se avantajoasa, dupa parerea viceprimarului. In prezent, in depoul regiei sint alte noua tramvaie care au fost aduse din Olanda, dar care nu au fost puse in circulatie.


„Liniile noastre de tramvai sint foarte proaste. Acest lucru il stim si noi, dar pentru a ne confirma am adus chiar un specialist de la Bucuresti. Din pacate, renovarea costa prea mult, numai un kilometru de sina ajungind la un milion de euro, de care nu dispunem, desi RAT este acum pe profit. In ultima luna i-au scazut insa veniturile din cauza scumpirii motorinei“, a continuat viceprimarul.


Tot in programul de reabilitare a statiilor RAT este inclusa si amenajarea de copertine, dar si montarea citorva tonomate care sa elibereze bilete. Reprezentantii autoritatilor locale au luat deja legatura cu o firma din Baia Mare care produce astfel de obiecte.


In ceea ce priveste innoirea autobuzelor, Iordache a precizat ca, dintre cele 250 care exista in prezent, 100 sint noi. Desi au fost oferite astfel de autovehicule in Germania la pretul de 25.000 de euro, nu au putut fi achizitionate deoarece nu aveau Euro 3. De asemenea, anul viitor se intentioneaza introducerea unei linii de troleibuz pe traseul Gara – Romanesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS