23.4 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalConferinta Europeana de Chirurgie Pediatrica-Neurochirurgie la Craiova

Conferinta Europeana de Chirurgie Pediatrica-Neurochirurgie la Craiova

Aula Magna a Universitatii de Medicina si Framacie din Craiova a gazduit miercuri seara deschiderea Conferintei Europene de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica – Neurochirurgie.


Aflata la prima editie, conferinta a fost organizata de Societatea Româna de Chirurgie Pediatrica, Societatea Româna de Neurochirurgie si GECI, sub patronajul Universitatii de Medicina si Farmacie, si la ea au participat invitati de seama, printre care s-au numarat personalitati ale chirurgiei mondiale, din Franta, Statele Unite, Portugalia si Grecia.


O surpriza placuta a constituit-o prezenta Ioanei Popescu Tariceanu, sotia premierului, care a venit la deschidere in calitate de presedinte al Fundatiei „Copii Sanatosi“, o asociatie nonguvernamentala recent infiintata, avind ca obiectiv educarea femeilor pentru a avea copii sanatosi.


Primarul Antonie Solomon a inminat diploma de onoare a municipiului Craiova pentru merite deosebite in activitatea profesionala unora dintre invitati, printre care s-au numarat Ioana Popescu Tariceanu, acad. prof. dr. Alexandru Pesamosca – presedintele de Onoare al Societatii Române de Chirurgie Pediatrica si fostul presedinte al Societatii Elene de Chirurgie Pediatrica, prof. dr. Dimitris Chelamidas.


Printre temele care urmeaza sa fie abordate pe parcursul celor trei zile rezervate prezentarii lucrarilor stiintifice sint „Malformatiile sistemului nervos central la copii“ si „Actualitati in chirugia laparoscopica pediatrica“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS