27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMagistratul Emil Ghergut vrea sa se pensioneze

Magistratul Emil Ghergut vrea sa se pensioneze

Judecatorul Emil Ghergut, fost presedinte al Biroului Electoral Central, a inaintat ieri-dimineata Consiliului Superior al Magistraturii cererea de pensionare, din motive personale. Ghergut a cerut si o perioada de timp pentru a-si pregati apararea in cazul in care este acuzat ca a prejudiciat imaginea justitiei prin declaratiile facute in calitate de presedinte al Biroului Electoral Central. Magistratul sustine ca instanta suprema nu i-a respectat dreptul la aparare, atunci cind a declansat actiunea disciplinara impotriva sa.


Alianta D.A. a depus pe 30 noiembrie 2004 o plingere penala la Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, formulata impotriva judecatorului Ghergut Emil, presedinte al Biroului Electoral Central, si a celorlalti membri ai BEC, pentru cercetarea acestora sub aspectul comiterii infractiunilor prevazute de articolul 108 din Legea 373/2004, ca si a celor de abuz in serviciu impotriva intereselor statului in forma agravanta, fals intelectual, actiuni impotriva ordinii constitutionale, comunicare de informatii false si asociere pentru savirsirea de infractiuni.


Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat ca pina la 1 aprilie va lua o decizie in privinta cererii de pensionare a magistratului Ghergut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS