27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGeek Meet Craiova, la a treia ediţie

Geek Meet Craiova, la a treia ediţie

Luni seară, Craiova a fost gazda unui nou Geek Meet în România. Participanţilor la eveniment le-a fost atrasă atenţia asupra importanţei comunităţilor, flexibilităţii şi adaptabilităţii într-o afacere.

Cu toate că firmele puternice sunt cele care ar trebui să reziste în timp, viitorul ar putea oferi surprize. „Eu cred că viitorul este afacerea de tip antreprenoriat. Nu firmele cele mai puternice, ci acelea care se adaptează cel mai uşor vor supravieţui“, a declarat Vlad Stan, unul dintre cofondatorii Seedmoney, la cea de-a treia ediţie Geek Meet, organizată la Craiova. Acesta a explicat că pentru a face o companie adaptabilă trebuie s-o păstrezi mică şi flexibilă. Înainte de a te lansa într-o afacere trebuie să ştii în cele mai mici detalii unde trebuie să ajungi. „Să faci din pasiune – asta e esenţa afacerii din viitor“, a adăugat Vlad Stan, care a subliniat importanţa abordării globale în proiectele on line, în detrimentul abordării locale.

„Creaţi comunităţi şi implicaţi membrii acestora“

În ceea ce priveşte proiectele on line, Bobby Voicu, ex-community manager al Yahoo! în România, a explicat că un rol foarte important în dezvoltarea lor îl reprezintă comunităţile. „Uneori te găseşti în situaţia în care, deşi ai un produs foarte bun, nimeni nu îl foloseşte. Pentru a schimba acest lucru, utilizaţi acest procedeu al creării comunităţii şi găsiţi o modalitate să-i implicaţi pe membrii ei“, a spus Voicu.
La cea de-a treia ediţie Geek Meet de la Craiova, au mai participat Viorel Spinu, care a prezentat afacerea TaskWriter.com (o aplicaţie românească de task management construită pe conceptul „Getting Things Done“ şi destinată pieţei internaţionale), şi Andrei Gheorghe, care le-a vorbit celor prezenţi despre Scalarea aplicaţiilor web (Load Balancing, SPF etc). „Geek Meet se adresează specialiştilor din domeniul internetului, dar şi celor care doresc să înveţe de la aceştia, în speţă, studenţi sau tineri practicieni. Eu cred că este nevoie de Geek Meet datorită dezvoltării pieţei on line în Craiova şi posibilităţilor de business pe care le oferă mediul economic local şi regional“, a precizat Alin Mechenici, preşedintele Asociaţiei de Comunicare şi Relaţii Publice „PR Pătrat“, care a organizat Geek Meet în Bănie.

Ce este Geek Meet?

Apărut în aprilie 2006 la Stockholm, din iniţiativa lui Robert Nyman, Geek Meet este un ospăţ al comunicării. Profesioniştii legaţi de aceeaşi pasiune, web development, strâng legăturile şi îşi împărtăşesc experienţa într-un cadru informal. Astfel, sunt puse bazele unor viitoare colaborări sau reţele.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII