24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriUbisoft, oficial în Craiova

Ubisoft, oficial în Craiova

Ubisoft, al treilea jucător ca importanţă pe piaţa mondială a jocurilor video pe calculator şi console, a inaugurat marţi noul studio de creaţie din Craiova prin semnarea unui acord de colaborare cu Facultatea de Automatică. Centrul de dezvoltare software din Bănie este al doilea din ţara noastră, după Ubisoft Bucureşti, deschis în urmă cu 16 ani. Decizia de a alege Craiova pentru următorul studio de creaţie Ubisoft s-a bazat pe colaborarea bună cu Facultatea de Automatică, începută în urmă cu doi ani.
În prezent, 12 tineri talentaţi în domeniul programării pe calculator lucrează la Ubisoft Craiova, iar Sebastien Delen, manager Ubisoft pe zona Europei de Est, a anunţat că numărul angajaţilor companiei va ajunge în Craiova la 100 de oameni în următorii trei ani. Investiţia totală în studioul de creaţie din Bănie va atinge zece milioane de euro.
„Deschiderea studioului de la Craiova reprezintă alt pas făcut de Ubisoft în dezvoltarea grupului în Europa de Est, după ce am deschis în ultimii doi ani două noi puncte de lucru la Sofia şi Kiev“, a declarat Sebastien Delen. Studioul din Craiova lucrează în prezent într-o strânsă colaborare cu Ubisoft Bucureşti. Centrul din Capitală este „responsabil“ pentru jocuri precum „Blazing Angels“, titlu care a primit aprecieri în lumea jocurilor video. Ubisoft are în portofoliu jocuri care au intrat pentru totdeauna în istorie, precum „Prince of Persia“, „Farcry“ ori „Assasin’s Creed“, recent lansat de Ubisoft Montreal. Ubisoft Bucureşti pregăteşte în această toamnă lansarea unui simulator de zbor, intitulat „Hawx“.
Potrivit lui Sebastien Delen, în viitorul apropiat vom avea ocazia să experimentăm titluri noi de la Ubisoft, printre care „Farcray2“ sau „Tom Clancy’s Endwar“. Ubisoft are echipe de dezvoltare în 27 de ţări şi distribuie jocuri în 55 de ţări din lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS