25.6 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024

Solomon o face din nou

Văzut cu sacii în căruţă la centru, primarul Craiovei s-a înhămat din nou la politica de transformare a Băniei într-o zonă de atracţie, reluând proiectul de amenajare a unei zone de agrement în vecinătatea Parcului „Nicolae Romanescu“.
 Marian BĂDÎRCI

Miriştea din vecinătatea Hipodromului şi a Parcului „Nicolae Romanescu“ a fost „arată“ de 35 dintre arhitecţii filialei Oltenia a Ordinului Arhitecţilor din România, care s-au lăsat convinşi de primarul Craiovei să viziteze marţi, în taină, perimetrul în care ar urma să se ridice viitorul complex turistic al Craiovei, cunoscut încă de la începutul anului sub numele Europark. Primarul Antonie Solomon a recunoscut ieri că, deşi nu vede realizarea acestui obiectiv ca pe o urgenţă, va demara cât de repede poate procedurile pentru proiectarea Europark-ului. „Am ţinut să le arăt arhitecţilor ce şi unde vreau să fac. E drept că i-am cam obosit plimbându-i prin mirişte şi pe lângă mormanele alea de gunoi, dar nu i-am obligat. I-am invitat, pentru că sunt arhitecţii noştri, pot avea viziuni asupra construcţiei la care mă gândesc. Cred că, în cel mult două luni, vom premia un concurs de idei, după care vom demara licitaţia pentru atragerea unui investitor pe baza soluţiei alese“, a spus primarul. Menţionăm că, în ianuarie 2007, o machetă a Europark-ului oferită de un concern italian, care se dorea şi investitor, a fost prezentată consilierilor municipali din Craiova, care au îmbrăţişat ideea, însă numai la stadiu de principiu. Între timp, primarul Antonie Solomon a decis că este nevoie de altă soluţie. El a precizat că elementele complexului rămân aceleaşi: terenuri de tenis, de volei, de fotbal, piscine pentru mici şi mari, aquamagic, locuri de joacă etc. Primarul exclude din noua imagine mall-ul. „Nu vorbim de mall. Sigur că o să fie câteva magazine, că oamenii au nevoie să-şi cumpere te miri ce, dar nu mall“, a spus Solomon.
Invitaţie la Cultură

În această vară vor fi invitaţi la Craiova să-şi dea cu părerea şi reprezentanţii Ministerului Culturii şi Cultelor, având în vedere că Parcul „Nicolae Romanescu“, lângă care ar urma să apară Europark-ul, este monument. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat că va transmite oficial o adresă către MCC şi o invitaţie, pentru ca specialiştii din minister să vină, să vadă, să judece şi să-şi dea avizul. „Nici o crenguţă din Parcul «Nicolae Romanescu» nu se va mişca şi nici un fir de iarbă de la Hipodrom, în afară de cazul că mai trec pe acolo şi cai, bineînţeles. O să solicităm avizul MCC, ca să nu mai fie discuţii“, a precizat Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII