33.3 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAfacerile lui Gutău fac victime colaterale

Afacerile lui Gutău fac victime colaterale

Consilierul PNL Gabriela Ene şi-a prezentat demisia după ultima şedinţă a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea. Ene a votat pentru PUZ Continente, contrar intereselor liberalilor.

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al firmei Continente SA, societate la care primarul Mircia Gutău este coacţionar, a primit 13 voturi pentru în CL Râmnicu Vâlcea, în condiţiile în care majoritatea necesară pentru aprobarea acestui proiect era de 12 voturi. Ajutat de două voturi din partea PSD şi de unul de la PRM, precum şi de un neaşteptat vot liberal, PUZ Continente a primit undă verde, firma urmând să construiască pe strada Morilor, la numărul 23, un complex rezidenţial format din mai multe blocuri de apartamente pe care primarul spune că le va vinde. Încălcând dispoziţiile conducerii partidului din care face parte, consilierul liberal Gabriela Ene a acordat voturi pozitive mai multor proiecte pe care colegii ei au considerat că nu trebuie să le sprijine, printre care şi PUZ Continente. Pe 1 iunie, la o zi după furtunoasa şedinţă de consiliu local, şeful organizaţiei PNL Vâlcea, Emilian Frâncu, anunţa demisia Gabrielei Ene atât din rândurile partidului, cât şi din poziţia de consilier local. Frâncu a mai declarat că i-a solicitat consilierului să demisioneze deoarece o decizie a Biroului Central al PNL prevede ca aleşii care nu fac front comun cu grupul liberal din care fac parte, fie că e vorba de CL sau de CJ, să fie excluşi din rândurile organizaţiilor din care fac parte. În consecinţă, Consiliul Local Municipal Râmnicu Vâlcea a luat act de decizia Gabrielei Ene, urmând ca prin procedurile legale forul legislativ să îşi aleagă un nou membru.

Proiectul complexului Continente şi interesele primarului

Complexul rezidenţial Continente este iniţiat de firma Continente SA, firmă la care primarul Mircia Gutău este coacţionar, şi include construirea mai multor imobile ce urmează să fie vândute. Întreg proiectul se va derula în cartierul Petrişor, pe strada Morilor, într-o zonă în care regimul de înălţime este P+1. PUZ-ul recent aprobat de aleşii locali prevede ca imobilele ce vor fi construite în curând să aibă un regim de înălţime P+4. Cu toate acestea, primarul spune că proiectul înaintat de firmă este legal şi respectă în detaliu toate cerinţele impuse unui asemenea document. Cât despre faptul că este legat prin interese patrimoniale de firma Continente, primarul Gutău nu consideră că acest lucru ar aduce atingere funcţiei pe care o ocupă în fruntea executivului vâlcean. „Nu sunt un primar comunist care să trăiască numai din salariu. Vreau să asigur un viitor bun familiei mele”, a spus răspicat edilul. Nu este prima afacere din care primarul scoate bani frumoşi. Lansat în afacerile imobiliare, Gutău a vândut anul trecut apartamente într-un bloc ridicat pe strada Carol I de aceeaşi firmă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS