21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBancile au lansat produse pentru juniori

Bancile au lansat produse pentru juniori

In ultima perioada, bancile si-au diversificat din ce in ce mai mult ofertele si au inceput sa se adreseze unui public tot mai larg. Astfel, institutiile financiare si-au indreptat atentia si catre tineri (adolescentii sau elevii de liceu), care au devenit unul dintre segmentele de public-tinta al lor.


Pentru a educa tinerii cu privire la serviciile bancare, o serie de institutii financiare ofera craiovenilor posibilitatea de a apela la produse concepute special pentru copii. Astfel, pentru persoanele a caror vârsta nu depaseste 18 ani, dar care au deja buletin, multe banci ofera posibilitatea emiterii unui card de debit personalizat. Acestea pot fi folosite pentru retragere de numerar sau pentru plati de facturi (telefon) sau de achitare a cumparaturilor. Banca Transilvania, de exemplu, emite carduri personalizate pentru tineri (cu vârste intre 15 si 26 de ani) – cardul de debit (cu reduceri) Euro<26 , sub marca Visa Electron. Alta banca ce emite carduri pentru tineri este si BRD. „Cardul Sprint este un card international emis sub marca CIRRUS. Acesta este un produs ce se adreseaza tinerilor cu vârste cuprinse intre 14 si 18 ani“, au declarat surse din cadrul BRD. Alt card destinat persoanelor fizice minore este cardul BCR Visa Electron Junior, ce poate fi obtinut de tineri cu vârste cuprinse intre 14 si 18 ani. Vârsta de la care copiii pot primi un card personal pe mâna difera insa de la banca la banca. „Noi emitem un card de debit sub marca Visa Electron pentru tinerii ce au minimum 16 ani“, a declarat Petre Vasile, directorul RBO – Romexterra Bank, sucursala Dolj.


Carduri de debit adaptate pentru tinerii sub 18 ani


In general, cardurile personalizate pentru tineri ofera facilitati adaptate la resursele (comisioane reduse si dobânda speciala) si stilul de viata al beneficiarului (tendinta tinerilor de a-si petrece timpul liber la cumparaturi, la restaurante). In plus, in mâna tinerilor, cardul de credit devine instrument de responsabilizare, dar si de fidelizare a clientilor catre banca. „Este o modalitate de dezvoltare a capacitatii tinerilor de a gestiona/administra propriii bani. In plus, aceste carduri au drept scop crearea reflexului de a utiliza cardul“, au declarat surse din BRD.


Independenta financiara oferita de aceste carduri este insa relativa, deoarece tinerii pot folosi numai sumele ce le-au fost puse la dispozitie prin alimentarea cardului. Astfel, parintii pot controla cheltuielile odraslelor. Alta metoda de limitare a cheltuielilor zilnice ale copiilor este aceea potrivit careia parintii pot alege un plafon maxim de retragere numerar pe zi, respectiv unul de plati la comercianti pe zi (la BCR Junior, de exemplu).


„Copiii“ pot face economii din fasa


Cardurile de debit nu sunt insa singurele produse bancare destinate copiilor, bancile punând la dispozitia parintilor si alte produse. Copiii pot beneficia de planuri financiare inca din ziua in care s-au nascut. Una dintre bancile care ofera astfel de produse este Banca Transilvania, unde parintii au la dispozitie Kid Cont, un depozit de acumulare pentru minori (intre o zi si 17 ani fara o zi), ce poate fi constituit in numele minorilor, pe o perioada de minimum un an si maximum 17 ani, in functie de vârsta minorului.


Si BRD ofera un produs de economisire pentru tineri – AtuStart, destinat persoanelor cu vârste cuprinse intre zero si 14 ani. Când copilul implineste 14 ani, AtuStar se transforma in AtuSprint, un cont de economisire destinat persoanelor cu vârste cuprinse intre 14 si 18 ani.


„Avantajul acestora este ca dobânzile practicate pentru aceste depozite sunt mai mari (6,50% pe an), tocmai pentru a incuraja parintii sa economiseasca in numele copiilor lor“, au afirmat sursele noastre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU