27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSapte craioveni, milionari in dolari

Sapte craioveni, milionari in dolari

Potrivit unui clasament realizat la nivel national de revista Capital, averea de aproximativ 140 de milioane de dolari a sapte oameni de afaceri situeaza Doljul in primele 15 judete din tara.


In topul celor mai bogati 300 de români, intocmit de revista Capital, sunt si 14 olteni, cu trei mai putini decât anul trecut, care au o avere totala de aproximativ 300 de milioane de dolari (USD). Tendinta generala a fost de dezvoltare si consolidare a pozitiei in piata, astfel ca averile oamenilor de afaceri din Dolj, care au reusit sa-si pastreze un loc in top, au inregistrat cresteri fata de anul trecut. Cei sapte oameni de top din Dolj au o avere totala de 132 -139 de milioane de dolari. Dintre acestia, cel mai bogat este Dinel Staicu, care, cu 35 de milioane de dolari, detine peste 25% din „zestrea“ totala din judet. Ocupantul locului doi, Mihai Anghel, cu cele 30 – 32 de milioane ale sale, este inclus si in topul celor mai spectaculoase intrari. Nu la fel de spectaculoasa a fost intrarea in top a familiei Dugaesescu, cu cele opt milioane ale sale. Afaceristii a caror avere nu a cunoscut o revigorare si au iesit din top sunt Tudor si Remus Matusa, cei care anul trecut erau in posesia unei averi de 20 de milioane USD, si Constantin Doru Stanescu, cu 12 milioane USD. In ceea ce priveste femeile, nici anul acesta nu au reusit sa-si gaseasca un loc reprezentativ pentru top.


Domenii de top


Investitiile imobiliare sunt bine reprezentate. Piata imobiliara din Oltenia este in plina ascensiune in ceea ce priveste investitiile in achizitionarea de terenuri si/sau construirea de spatii locative. Astfel, doua din locurile topului sunt ocupate de milionarii in dolari din Craiova care au strâns bani din imobiliare, ajutati, ce-i drept, de piata auto si industrie. Este cazul perechii tata-fiu Constantin si Calin Popeci si al fratilor Cornel si Delian Panait.


Cu toate ca Doljul a fost destul de afectat de ploile abundente de anul acesta, ocupantul locului doi ca avere din Craiova, Mihai Anghel, a facut bani din agricultura, viticultura si vinificatie. Alte domenii banoase in judet sunt, potrivit topului, piata de capital, industria alimentara si transportul.


Craioveni de top


Dinel Staicu – 35 milioane USD


Mihai Anghel – 30 – 32 milioane USD


Constantin si Calin Popeci – 27 milioane USD


Adrian Ilie -15-17 milioane USD


Cornel si Delian Panait – 10 -12 milioane USD


Ion Busuioc – 8-9 milioane USD


Familia Dugaesescu – 7- 8 milioane USD

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS