15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPasiunile unei adolescente de nota 10

Pasiunile unei adolescente de nota 10

Rebeca Toana este eleva in clasa a XI-a la Colegiul National „Elena Cuza“ din Craiova. Este olimpica nationala la limba engleza si talentata la pictura, realizând portrete si peisaje inca de la cinci ani.


Munca, talent, inteligenta, echilibru si multa motivatie sunt doar câteva din atuurile pe care, din cele mentionate de profesoara Carmen Milaet, care i-a indrumat pasii, trebuie sa le aiba un adolescent pentru a realiza performante. A remarcat-o pe Rebeca de la primele cursuri din clasa a IX-a, a stiut ca va deveni una dintre elevele cu rezultate deosebite la concursurile scolare.


La gradinita, Rebeca a avut trei expozitii personale


Rebeca este o adolescenta sensibila, extrem de inteligenta, o mica artista a Craiovei. La numai cinci ani, urmând cursurile de la Palatul Copiilor, micuta Rebeca realiza portrete si peisaje remarcabile.


„La cinci ani imi amintesc ca am realizat primele mele lucrari, care au smuls nenumarate complimente si aprecieri din partea profesorilor si cunoscutilor. Parintii m-au incurajat sa-mi perfectionez talentul, inscriindu-ma apoi la cursurile Scolii Populare de Arta din Craiova. Am realizat multe lucrari, nici nu le stiu numarul… Pentru mine toate sunt speciale, sunt pictate in functie de starea mea sufleteasca, de modul in care vad eu viata. La gradinita am avut trei expozitii personale, dar de atunci nu am mai expus“, a povestit adolescenta.


Premiul I la olimpiada de limba engleza


Pasiunea pentru limbi straine a venit ceva mai târziu, in clasele gimnaziale. Inca de la primul concurs scolar, la care a participat in clasa a VIII-a, a obtinut premiul I pe judet la engleza, iar dupa numai un an premiul II la olimpiada nationala. Performanta cea mai importanta a obtinut-o chiar in acest an, câstigând premiul I la olimpiada de limba engleza de la Pitesti. „Am participat si la olimpiadele de limba germana, insa engleza a devenit preferata mea. Imi plac in general limbile straine si foarte mult pictura. Mi-as dori foarte mult sa urmez o cariera care sa cuprinda ambele mele pasiuni: arta si limbile straine…“, a adaugat Rebeca.


Adolescenta este o eleva extrem de serioasa si inteligenta, având media 10 pe acest semestru.


„Concurenta la limba engleza este acerba, presupune o minte deschisa“


Rebeca este foarte atasata de profesoara ei de engleza, persoana care a incurajat-o si a ajutat-o sa obtina rezultate deosebite.


La rândul ei, Carmen Milaet este prietena cu fiecare elev, pentru ca, asa cum marturiseste, comunicarea foarte buna este esentiala pentru obtinerea performantelor scolare ale copiilor.


„In cei 20 de ani de activitate am avut foarte multi olimpici. Concurenta la limba engleza este foarte acerba, presupune o minte deschisa, o inteligenta adevarata, multa munca, talent, dar si motivatie. Din primele ore am darul de a mirosi cumva viitorii olimpici. Rebecai chiar i-am spus dupa numai o luna ca ea va fi olimpica nationala. Mi-amintesc ca fata a ramas oarecum blocata, neincrezatoare in simtul meu. S-a dovedit insa asa si sunt extrem de fericita pentru realizarea elevei mele“, a spus profesoara de engleza Carmen Milaet, de la Colegiul National „Elena Cuza“ din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS