23.4 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalConferinţa Programului Biblionet

Conferinţa Programului Biblionet

Programul „Biblionet – lumea în biblioteca mea“ a fost lansat pe 23 aprilie 2009, de Ziua Mondială a Cărţii şi a Drepturilor de Autor şi Ziua Bibliotecarului din România. El constă în donarea către bibliotecile publice din ţara noastră de echipamente IT cu acces la internet, în programe de instruire pentru bibliotecari, dar şi în acţiuni de sensibilizare a publicului faţă de lectură şi rolul instituţiei bibliotecii în comunitate.
În 2011, programul a revenit în Craiova prin Conferinţa Anuală a bibliotecarilor din bibliotecile publice din judeţul Dolj. Aceasta a avut loc pe 4 mai, la ora 10.00, în Sala „Nicolae Romanescu“ a Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman“. La întâlnire s-a discutat despre impactul „Biblionet“ în judeţul Dolj, fiind prezenţi bibliotecari şi primari din localităţile implicate şi nu numai, dar şi reprezentanţi ai IREX, organizatorul programului.
Instituţiile care au fost selectate să facă parte din structura „Biblionet“ alături de Biblioteca Judeţeană, cea care are rolul de Centru Judeţean de Formare, sunt din: Băileşti, Filiaşi, Maglavit, Segarcea, Dăbuleni, Bechet, Gighera, Perişor, Gherceşti, Leu, Urzicuţa, Melineşti, Goicea, Giurgiţa, Bucovăţ, Călăraşi, Celaru, Braloştiţa, Cerăt şi Pleniţa.
Bibliotecile au astăzi posibilitatea să ofere, prin intermediul acestui program, bibliotecari pregătiţi care pot ajuta persoanele dornice să înveţe sau să rezolve o problemă prin intermediul accesului gratuit la internet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS