27.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

Tartă cu fructe

Ingrediente:

Blatul: 125 g de făină, 100 g de unt sau margarină la temperatura camerei, 100 g de zahăr, 2 linguriţe rase de praf de copt, 2 ouă, 2-6 linguri de lapte, un vârf de cuţit de sare.

Umplutura: 2 plicuri de budincă de vanilie, 650 ml de lapte, 2 căpşuni, o conservă de ananas de 400 g, rondele, 2 kiwi, 1/2 plic de gelatină.

Mod de preparare:

Blatul: Se aprinde cuptorul. Se amestecă zahărul cu untul, ouăle, apoi se pune făina cernută şi amestecată cu praful de copt. Se pune lapte, puţin câte puţin. Se amestecă până se obţine un aluat asemănător la consistenţă cu cel de chec.

Se unge cu grăsime forma de tartă şi se tapetează cu făină. Se pune aluatul în forma cu „fundul ridicat“.

Se dă la cuptor aproximativ 20 de minute. Verificaţi după 15 de minute dacă este gata.

Umplutura:

Se face budinca potrivit instrucţiunilor de pe cutie. În loc de 1 l puneţi 650 ml de lapte. Uitaţi-vă dacă trebuie să puneţi zahăr sau nu.

Se toarnă şarlota caldă şi se lasă câteva minute. Se taie fructele şi se aranjează după preferinţă. Se lasă la frigider cam o oră. Gelatina trebuie să fie aproape închegată ca atunci când intră în contact cu tarta rece să se întărească şi să nu curgă. Se poate servi şi cu frişcă.

Menţiuni: Cantităţile sunt pentru o tavă de 24-28 cm diametru. Aveţi nevoie de o formă de tartă specială pentru acest tip de aluat.

Timp de preparare: o oră

Dificultate: medie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS