5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMicuţa balerină, învingătoare din nou

Micuţa balerină, învingătoare din nou

S-a înscris, a dansat şi s-a întors cu premii la fiecare categorie la care a participat. „Sunt un copil din România care iubeşte, munceşte şi trăieşte pentru artă, care poate vorbi lumii, prin talent, despre noi toţi“, le-a spus Ioana Lucia Ghivercea reprezentanţilor Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, al cărei bursier e, cu doar câteva luni înainte de competiţia elenă.

La începutul lui iulie, a câştigat din nou. International Dance Competition Hellas 2010 a ţinut patru zile, iar amatori şi profesionişti din întreaga lume au dansat la categoriile balet, modern,  jazz, free style, etnic. Lucia se pregătise pentru trei secţiuni: balet clasic, modern şi jazz. Pe scenă nu era decât ea. Şi ore nenumărate de efort fizic, de concentrare, de repetiţii, de exerciţii. Nu i-a fost teamă. Niciodată nu-i e când ajunge în faţa publicului. Dorinţa de a dansa fără greşeală este atât de mare, încât nimic altceva nu mai contează. S-a întors în ţară cu trei trofee: două de argint, unul din bronz.

Visul

„International Dance Competition“ a ajuns la cea de-a zecea ediţie anul acesta, cu participanţi din ce în ce mai mulţi şi de diferite vârste. Din 2007, se desfăşoară la Teatrul Municipal „Dimitris Kintis“. Traseul Luciei până la concursul din Grecia a fost presărat cu numeroase alte spectacole şi competiţii.
Mult mai matură şi responsabilă decât copiii de vârsta ei, îşi urmăreşte drumul cu perseverenţă, dincolo de obstacolele oamenilor mărunţi pe care se-ntâmplă să-i întâlnească: „Trăiesc într-un oraş în care mulţi nu ştiu poate nici ce înseamnă balet, dar asta nu-i împiedică să facă remarce răutăcioase. Este un fel de a fi al oamenilor, însă acesta este, în acelaşi timp, ca un motor pentru energia mea internă. Mi-a plăcut mereu să mi se spună că sunt şi pot face lucruri la care un copil de vârsta mea nici nu visează. Tocmai de aceea, zilnic mă pregătesc în scopul de a atinge perfecţiunea, de a stăpâni şi controla mişcarea astfel încât să pot să-mi exprim senzaţia şi trăirea proprie la auzul muzicii. Uneori mi se pare destul de greu, însă nu suficient cât să-mi înfrângă voinţa. Şi voi reuşi pentru că am curajul să-mi trăiesc propriul vis“.

Curriculum Vitae

A început la patru ani, cu spectacolul de balet „Feeria iernii“. Fişa ei de palmares acumulează, an de an, trofee după trofee: Marele Premiu, în 2007, la Festivalul internaţional „Let's play together“, la Medgidia, Premiul I la Festivalul naţional de dans pentru copii din Bucureşti. A participat la emisiunea televizată a Antenei 1 „Vreau să fiu vedetă“ din martie 2008, unde a avut aprecierea unanimă a juriului şi nota 10. Apoi, la Concursul internaţional de balet din Germania, între 28 martie – 4 aprilie 2008, a obţinut pentru România două premii la secţiunile de dans modern şi două la dans clasic, clasificându-se pentru finala Campionatului mondial de balet pentru copii din Marea Britanie, din 2009, din Jersey. La Concursul internaţional „Micul Prinţ 2008“ de la Chişinău a lăsat o puternică impresie asupra juriului şi asupra celor prezenţi prin profesionalismul manifestat şi expresivitatea scenică, fiind apreciată cu Premiul I şi participând astfel la Spectacolul de gală ce s-a desfăşurat la Palatul Republicii. A fost premiată cu trofeul „Micuţa balerină“ al Fundaţiei Dan Voiculescu şi desemnată bursier al acesteia în perioada iunie – decembrie 2009. De la Festivalul „With love for dance“ din Plovdiv, Bulgaria, s-a întors cu premiul special al organizatorilor şi juriului internaţional. În cadrul finalei Dance World Cup din Jersey (Marea Britanie), între 23-27 iunie 2009, ca unic reprezentant al României, a obţinut medalia de argint la dans clasic, la clasa ei de vârstă, şi două menţiuni la clasele modern şi dans de caracter. Rezultatul obţinut a calificat România direct în finala de anul acesta din Sardinia. De la International Dance Competition – Hellas 2009, Grecia, s-a întors cu premiul 1 la secţiunea modern şi două locuri II (nu s-a acordat locul I), fiind singurul participant care a obţinut trei trofee.
Acum, Ioana Lucia Ghivercea se află sub coordonarea şi pregătirea de specialitate a coregrafilor Lelia Vais şi Emilian Belcin, şi studiază tehnica wu-shu cu Sabin Barbu. În plus, „micuţa balerină“ e interesată de studiul tehnicii de interpretare a partiturilor pentru pian, de matematică, desen şi pictură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII