10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAsociaţiile de proprietari, răpuse de comisionul lui Urban

Asociaţiile de proprietari, răpuse de comisionul lui Urban

Asociaţiile de proprietari şi locatari din Craiova nu ştiu de unde să scoată banii pentru a plăti comisioanele către firma Urban. Societatea de colectare şi recuperare debite percepe un comision de 5% de la Regia de Termoficare, iar de la asociaţii – 15% pentru sumele recuperate de la restanţieri.

Recuperarea datoriilor pe care craiovenii le au către Regia Autonomă de Termoficare cu ajutorul firmei Urban este o hoţie, cel puţin aşa susţin asociaţiile de proprietari. Pentru că firma recuperatoare nu face absolut nimic decât să manevreze nişte contracte de pe urma cărora încasează comisioane frumuşele, sunt de părere mandanţii (asociaţiile). Urban percepe un comision numit în contract „onorariu succes“ atât de la RATfr, cât şi de la asociaţiile de locatari. Termoficarea s-a obligat să le livreze celor de la Urban 5% din valoarea creanţelor recuperate de la datornici.
La rândul lor, asociaţiile s-au obligat printr-un contract de mandat să plătească societăţii cu titlu de onorariu pentru îndeplinirea obiectului contractului 15% din suma recuperată plus TVA, dar şi 40% din penalizările aferente.
„Cei de la Urban ne obligă pe noi printr-un mandat să facem tot. Adică, pentru restanţierii pe care îi avem în asociaţie s-au făcut popriri pe venituri. Banii se duc în conturile executorului. Noi îi ridicăm de la executor şi îi ducem la casieria Termoficării. Pentru aceste operaţiuni tot noi trebuie să plătim. De exemplu, pe 11 noiembrie, eu sunt înştiinţat că pentru un debit de 1.256 de lei am de plătit un comision de 2.242 de lei. Problema este că aceşti bani nu sunt prinşi în hotărârea judecătorească, iar eu nu am cum să-l oblig pe locatar la plata acestei sume. De unde să scot aceşti bani?“, spune Oprea David, preşedintele Asociaţiei Siloz.
Într-o situaţie similară se găsesc toate asociaţiile care au încheiat un contract de mandat cu „Urban şi Asociaţii“. Reprezentanţii RATf Craiova susţin că pe ei nu-i interesează clauzele contractelor dintre asociaţii şi firma Urban. Furnizorul de căldură şi apă caldă al oraşului are de plătit, la rândul său, propriul comision.
Pentru că Bogdan Bălan, managerul de caz, nu a putut fi contactat, am întrebat-o pe Mona Brant, reprezentantul Urban în Craiova, despre această situaţie. Numai că avocata susţine că nu este la curent cu desfăşurarea lucrărilor, fiindcă nu s-a ocupat de perfectarea acestui contract.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII