5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriServicii integrate pentru IMM-uri

Servicii integrate pentru IMM-uri

Camera de Comerţ şi Industrie „Oltenia“, în parteneriat cu IPA CIFATT Craiova şi Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea, a organizat ieri, pentru oamenii de afaceri din regiunea Oltenia, seminarul cu tema „Servicii integrate de sprijin pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii în Regiunea Sud-Vest Oltenia“. Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul Săptămânii Europene a IMM-urilor, într-un moment nu tocmai prielnic pentru mediul de afaceri. În contextul actualei crize financiare, evenimentul s-a dorit un sprijin real pentru mediul de afaceri, în cadrul acţiunii fiind dezbătute multiplele modalităţi de asistenţă de care pot beneficia agenţii economici atât la nivel european, cât şi pe plan naţional şi local.

Competitivitatea regională poate creşte

Organizatorii au pus la dispoziţia întreprinderilor o gamă largă de informaţii şi servicii pentru dezvoltarea activităţii lor, axate pe extinderea afacerilor şi exportului, internaţionalizare, asistenţă pentru participarea la târguri şi misiuni economice, crearea de parteneriate internaţionale, inovare şi cercetare, asistenţă pentru dezvoltarea cooperării comerciale şi tehnologice transfrontaliere între firme sau institute de cercetare. Participanţilor le-a fost prezentată şi reţeaua Enterprise Europe Network, care oferă servicii europene suport pentru competitivitate şi inovare. „2009 este declarat de Comisia Europeană «Anul competitivităţii şi inovaţiei». Seminarul se adresează IMM-urilor pentru ca acestea să se dezvolte şi să crească astfel competitivitatea regională prin inovare şi transfer tehnologic şi de cunoştinţe“, a declarat Gabriel Vlăduţ, directorul general al Centrului de Transfer Tehnologic IPA-CIFATT Craiova. Acesta a subliniat faptul că întreprinzătorii care au idei şi care vor să se extindă ar trebui să participe la târguri şi să solicite asistenţă în negocierea contractelor cu potenţiali colaboratori străini, mai ales că este gratuită.
Întreprinzătorilor participanţi la eveniment le-au fost prezentate şi finanţări pentru idei şi afaceri inovative – POSCCE Axa 1 (Dezvoltarea unui sistem inovativ şi ecoeficient de producţie), programele naţionale de finanţare a IMM-urilor şi Axa 2 (Cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare pentru competitivitate), POR (Programul Operaţional Regional) /PNDR (Programul Naţional de Dezvoltare Rurală), Programul Cadru FP 7, programul Naţional de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare pentru perioada 2007-2013, programul Transfrontalier România-Bulgaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU