5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Geneva Motor Show 2007

La Salonul Auto International Geneva (8 – 18 martie), ajuns la cea de-a 77-a editie, vor fi prezentate in premiera mondiala conceptul Kia ex_cee’d cabrio, cee’d Sporty Wagon si Kia Rio Hybrid sedan.


Stilul conceptului Kia ex_cee’d cabrio este creatia noului director de design, Peter Schreyer, si demonstreaza ca producatorul coreean poate realiza modele cabrio deosebite. Având la baza modelul cee’d Sporty Hatch, varianta cu trei usi (programata pentru linia de productie din Slovacia incepând cu luna decembrie), conceptul ex_cee’d cabrio are acelasi ampatament, insa detine numeroase componente si tehnologii noi, plus un acoperis decapotabil din material textil. Kia a adoptat intentionat solutia acoperisului din material textil pentru conceptul ex_cee’d cabrio, alegând varianta retro in schimbul trendului actual, cel al hard-topurilor. Cu un profil lateral deosebit, aripi supradimensionate ce adapostesc jantele din aliaj de 19”, conceptul ex_cee’d cabrio si-a gasit imediat o forma prin care se individualizeaza in clasa sa. Are culoarea alba „meringue“ in exterior, iar acoperisul „bitter chocolate“ este in ton cu interiorul din piele.


Lansarea familiei Kia cee’d (varianta cu cinci usi – din decembrie 2006, Sporty Wagon cu cinci usi – din august 2007 si varianta cu trei usi Sporty Hatch – din decembrie 2007) marcheaza un moment important in istoria Kia. Introducerea acestui trio pe pietele europene reprezinta un start al unei noi ere. Aceste modele sunt primele masini create si construite in Europa si vor determina o „revolutie calitativa“ pentru Kia.


Având incredere in calitatea noilor modele, Kia ofera pentru toata familia cee’d o garantie de sapte ani sau 150.000 km, transferabila la utilizatorii succesivi.


Kia cee’d va fi lansat in România in aprilie 2007


Kia cee’d este prima masina pe care cel mai vechi producator coreean de automobile o construieste special pentru piata europeana. Productia de serie a inceput pe 7 decembrie in uzina din orasul slovac Zilina. Kia a investit un miliard de euro pentru aceasta fabrica din Slovacia, care, in 2009, va produce anual 300.000 de masini, dintre care jumatate vor fi cee’d. In România, cee’d va fi disponibil din luna aprilie, dupa cum spun dealerii autohtoni.


Noul model este deja disponibil in Cehia, preturile incepând de la 12.000 de euro. Cu motorul 1.4i 16 V si 109 CP, in varianta de echipare LX, Kia cee’d va costa 12.167 de euro, incluzând o serie de dotari precum aer conditionat, ABS, sase airbaguri, servodirectie, inchidere centralizata cu telecomanda si sistem audio cu suport MP3.


Gama de modele nu se opreste aici, variante aditionale fiind, de asemenea, disponibile clientilor: LX, EX si TX. Gama de propulsoare mai include motoarele pe benzina 1.6 16V cu 122 CP si 2.0i 16V cu 140 CP, in gama diesel regasindu-se motoarele 1.6 CRDi cu 115 CP si 2.0 CRDi cu 140 CP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS