6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajServiciile oferite pasagerilor pe Aeroportul Internaţional Craiova

Serviciile oferite pasagerilor pe Aeroportul Internaţional Craiova

Aeroportul Internaţional Craiova reprezintă unul dintre cele mai importante obiective din Oltenia, dar şi una dintre cele mai notabile reuşite ale ultimilor ani.

Dezvoltarea sa a pornit aproape de la zero şi a cunoscut o evoluţie spectaculoasă până la nivelul actual, când Aeroportul din Craiova a devenit o poartă aeriană modernă, care deserveşte cei 2,3 milioane de locuitori din cele cinci judeţe din regiunea de sud-vest a ţării: Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea. Modernizarea aeroportului a implicat şi dotarea cu toate utilităţile şi serviciile destinate pasagerilor. Astfel, aeroportul oferă servicii de asistenţă medicală de urgenţă, spaţii destinate mamei şi copilului, spaţii comerciale, agenţii de ticketing, servicii bancare, servicii închirieri auto, servicii de securizare a bagajelor, cărucioare pentru bagaje – disponibile gratuit, în regim de autoservire, acces gratuit la internet Wi-Fi si chiar o bibliotecă din care se pot împrumuta cărţi. De asemenea, există posibilitatea închirierii unui salon lounge VIP pentru întâlniri de afaceri.

În cazul în care călătoriţi împreună cu copiii, iar aceştia au o vârstă foarte mică, este bine de ştiut că Aeroportul Internațional Craiova vă pune la dispoziție două camere Mama și Copilul. Camerele sunt complet mobilate şi pot fi folosite pentru schimbarea scutecelor sau pentru alăptarea bebelușilor după efectuarea controlului de securitate. Acest serviciu este gratuit. Dacă aveţi o problemă de sănătate, puteţi beneficia de asistență medicală de urgență. Cadre medicale specializate răspund cu promptitudine oricărui apel de urgență, trebuie doar să vă adresaţi personalului din aeroport şi veţi fi ajutat. În cazul în care doriţi să vă faceţi aşteptarea mai plăcută până la momentul îmbarcării, puteţi merge la minibiblioteca amenajată în aeroport. Alegeţi o carte, luaţi-o să zboare cu dumneavoastră, iar la întoarcere, lăsaţi-o în aeroport pentru un alt călător. Dacă sunteţi pasionat de shopping sau pur şi simplu aţi lăsat pe ultimul moment cumpărăturile, aveţi posibilitatea să le faceţi înainte de a urca în avion. În spaţiile comerciale amenajate în incinta Aeroportului Internaţional Craiova aveţi la dispoziţie o gamă variată de produse, de la parfumuri, ochelari de soare, băuturi, până la suveniruri cu simboluri naţionale.
Dacă doriţi să vă relaxaţi la o cafea sau o băutură, puteţi zăbovi în spaţiile special amenajate în Aeroportul din Craiova. În cazul în care sunteţi fumător, e bine să ştiţi că în terminalele de pasageri, fumatul este permis doar în zonele special amenajate și inscripționate, aeroportul având în dotare un spaţiu amenajat în zona securizată, dupa efectuarea controlului de securitate.
Pasagerii cu mobilitate redusă beneficiază de o atenție deosebită în cadrul Aeroportului Internaţional Craiova datorită serviciilor și facilităților care le sunt oferite. Categoria pasagerilor cu mobilitate redusă include orice persoană a cărei mobilitate este afectată din cauza unei incapacități – senzoriale sau locomotorii -, a unei deficiențe fizice, a vârstei, a unei boli sau a altei cauze. Pentru a beneficia de servicii destinate pasagerilor cu mobilitate redusă, trebuie să solicitați asistență specială din momentul rezervării biletului.

De asemenea, parcările publice ale aeroportului dispun de locuri special destinate persoanelor cu mobilitate redusă. Dacă doriti să închiriaţi o maşină, în incinta terminalului sosiri aveţi la dispoziţie patru firme specializate în acest domeniu.
Aşadar, prin serviciile pe care le oferă, Aeroportul Internaţional Craiova vine în întâmpinarea unor cerinţe diverse ale pasagerilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS