Serviciile oferite pasagerilor pe Aeroportul Internaţional Craiova

Autori


Aeroportul Internaţional Craiova reprezintă unul dintre cele mai importante obiective din Oltenia, dar şi una dintre cele mai notabile reuşite ale ultimilor ani.

Dezvoltarea sa a pornit aproape de la zero şi a cunoscut o evoluţie spectaculoasă până la nivelul actual, când Aeroportul din Craiova a devenit o poartă aeriană modernă, care deserveşte cei 2,3 milioane de locuitori din cele cinci judeţe din regiunea de sud-vest a ţării: Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea. Modernizarea aeroportului a implicat şi dotarea cu toate utilităţile şi serviciile destinate pasagerilor. Astfel, aeroportul oferă servicii de asistenţă medicală de urgenţă, spaţii destinate mamei şi copilului, spaţii comerciale, agenţii de ticketing, servicii bancare, servicii închirieri auto, servicii de securizare a bagajelor, cărucioare pentru bagaje – disponibile gratuit, în regim de autoservire, acces gratuit la internet Wi-Fi si chiar o bibliotecă din care se pot împrumuta cărţi. De asemenea, există posibilitatea închirierii unui salon lounge VIP pentru întâlniri de afaceri.

În cazul în care călătoriţi împreună cu copiii, iar aceştia au o vârstă foarte mică, este bine de ştiut că Aeroportul Internațional Craiova vă pune la dispoziție două camere Mama și Copilul. Camerele sunt complet mobilate şi pot fi folosite pentru schimbarea scutecelor sau pentru alăptarea bebelușilor după efectuarea controlului de securitate. Acest serviciu este gratuit. Dacă aveţi o problemă de sănătate, puteţi beneficia de asistență medicală de urgență. Cadre medicale specializate răspund cu promptitudine oricărui apel de urgență, trebuie doar să vă adresaţi personalului din aeroport şi veţi fi ajutat. În cazul în care doriţi să vă faceţi aşteptarea mai plăcută până la momentul îmbarcării, puteţi merge la minibiblioteca amenajată în aeroport. Alegeţi o carte, luaţi-o să zboare cu dumneavoastră, iar la întoarcere, lăsaţi-o în aeroport pentru un alt călător. Dacă sunteţi pasionat de shopping sau pur şi simplu aţi lăsat pe ultimul moment cumpărăturile, aveţi posibilitatea să le faceţi înainte de a urca în avion. În spaţiile comerciale amenajate în incinta Aeroportului Internaţional Craiova aveţi la dispoziţie o gamă variată de produse, de la parfumuri, ochelari de soare, băuturi, până la suveniruri cu simboluri naţionale.
Dacă doriţi să vă relaxaţi la o cafea sau o băutură, puteţi zăbovi în spaţiile special amenajate în Aeroportul din Craiova. În cazul în care sunteţi fumător, e bine să ştiţi că în terminalele de pasageri, fumatul este permis doar în zonele special amenajate și inscripționate, aeroportul având în dotare un spaţiu amenajat în zona securizată, dupa efectuarea controlului de securitate.
Pasagerii cu mobilitate redusă beneficiază de o atenție deosebită în cadrul Aeroportului Internaţional Craiova datorită serviciilor și facilităților care le sunt oferite. Categoria pasagerilor cu mobilitate redusă include orice persoană a cărei mobilitate este afectată din cauza unei incapacități – senzoriale sau locomotorii -, a unei deficiențe fizice, a vârstei, a unei boli sau a altei cauze. Pentru a beneficia de servicii destinate pasagerilor cu mobilitate redusă, trebuie să solicitați asistență specială din momentul rezervării biletului.

De asemenea, parcările publice ale aeroportului dispun de locuri special destinate persoanelor cu mobilitate redusă. Dacă doriti să închiriaţi o maşină, în incinta terminalului sosiri aveţi la dispoziţie patru firme specializate în acest domeniu.
Aşadar, prin serviciile pe care le oferă, Aeroportul Internaţional Craiova vine în întâmpinarea unor cerinţe diverse ale pasagerilor.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 21 februarie 2018

Actualitate

» Moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, la votul deputaților
» Gripa a făcut 40 de victime
» Se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe artere naţionale
» Sindicaliştii din învăţământ pichetează Ministerul Muncii
» O pasarelă metalică s-a prăbușit peste liniile CFR în Gara de Vest din Ploiești
» Patronii IMM anunță concedieri din cauza „revoluției fiscale“

Publireportaj

» Tratament de relaxare pentru trup și suflet, marca MALU WILZ

Local

» Dispoziţia nr. 1095 – Primarul Municipiului Craiova
» Peste 3.000 de fermieri, înscrişi în programul „Tomate“
» Aproape 7.000 de şomeri în Vâlcea
» Tată şi fiu, reţinuţi pentru uzurpare de calităţi oficiale, înşelăciune şi fals în declaraţii

Dolj

» Craiova: „Dar, cu drag de Mărțișor“, în Galeriile „Cromatic“, expoziție realizată de copii pentru copii
» Craiova: Se opresc gazele pe străzile Remus şi Ion Creangă
» Gazeta de Sud îşi răsplăteşte cititorii
» Gropi plombate cu asfalt aruncat direct în baltă
» Craiovenii, somați să strângă gunoiul aruncat în fața blocului
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Terenul se tot extinde! Spitalul Regional, misiune imposibilă?
» Zeci de copii din Craiova, premiaţi la un concurs de dans în Viena
» Bilete de tratament, pe repede înainte
» De ce apar accidentele de muncă mortale

Gorj

» Incendiu la un autoturism din Târgu Jiu
» Gorj: Viscol la Rânca, vânt puternic în zona Godeanu
» Mii de viroze şi pneumonii în ultimele zile
» Sala Sporturilor din Târgu Jiu a fost recepţionată de CNI
» Cetăţenii îi cer locuinţe şi locuri de muncă primarului din Târgu Jiu
» CSM Târgu Jiu, înregistrat la Ministerul Tineretului şi Sportului
» Furt de curent în două cartiere din Târgu Jiu

Olt

» Oltence prinse furând curent electric
» Prejudicii, abateri financiare și venituri suplimentare de peste 30 milioane lei în Olt, constatate de Curtea de Conturi la primării și Consiliul Județean

Vâlcea

» Vâlcea: Carambol pe DN 7. Trei autovehicule, implicate

Sport

» Craiova și-a luat „turn de control“ și „închizător“
» CSO Filiași a anulat amicalul cu FCM Alexandria
» Andreea Pricopi: „Nu am mai avut parte de un public ca la Craiova“
» Fotbal / Liga Campionilor, optimi de finală – tur

Sanatate

» Clinica de Cardiologie, la un pas de deschidere

Educatie

» Învățământul profesional dual se extinde în Bănie

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top