6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajAnişoara Stănculescu: Siguranţa cetăţenilor va "coborî" de pe hârtie în stradă

Anişoara Stănculescu: Siguranţa cetăţenilor va „coborî” de pe hârtie în stradă

Voi schimba radical modul în care Primăria Craiova abordează siguranța cetățenilor săi. Craiovenii acuză nesiguranță peste tot în oraș: în trafic, în mijloacele de transport în comun, pe stradă.
Voi veghea în calitate de primar al Craiovei că funcționarea Comisiei de Monitorizare a Circulației să fie ”la zi”, nu la ”fără frecvență”.
Nu putem spera să fim un oraș european fără disciplină rutieră. Voi pune ordine în primul rând în cele cinci intersecții cu risc maxim azi la adresa craiovenilor, fie ei pietoni sau automobiliști (Calea București cu Horia, Buciumului cu Vasile Alecsandri, Câmpia Islaz cu Bibescu, Dimitrie Gerota cu Bulv. 1 Mai, Horia cu Dezrobirii și Buciumului).
Consider, deasemenea, că se impune reorganizarea Poliției Locale și canalizarea acesteia spre activități de ordine publică, prevenire a infracționalității, disciplină rutieră și siguranța cetățenilor.
Din păcate Craiova este în continuare unul din punctele majore pe ”harta fricii” în România.
Cred că autorităţile locale nu trebuie să mai amâne abordarea frontală a problemei infracţionalităţii, atât a celei majore, structurate, cât şi a infracţiunilor comise de oamenii străzii de exemplu în cartierele mărginaşe ale oraşului, infracţiuni cărora le cad victimă în fiecare an atâţia craioveni, în special femei, copii şi bătrâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS