27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComercianții de legume – fructe și alte produse alimentare verificați de polițiștii doljeni

Comercianții de legume – fructe și alte produse alimentare verificați de polițiștii doljeni

În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat, în municipiul Craiova, mai multe acțiuni și controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării legumelor – fructelor și produselor alimentare” .
În cadrul acțiunii, oamenii legii au verificat 15 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate dar și 16 producători agricoli. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 40.000 lei.
Totodată, oamenii legii au confiscat peste 600 kg de legume-fructe în valoare de aproape 1000 lei . În urma controlului efectuat în Piața din cartierul craiovean 1 Mai din Craiova, polițiștii au constatat că S.T. oferea spre vânzare cantitatea de 150 kg legume provenite din import, pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă.
Craioveanul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 5.000 lei dispunându-se totodată confiscarea cantității de legume, în valoare de 200 lei, pentru care nu s-au prezentat documente de proveniență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS