27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParlamentul votează astăzi cererile DNA privind arestarea preventivă a Elenei Udrea

Parlamentul votează astăzi cererile DNA privind arestarea preventivă a Elenei Udrea

Parlamentarii sunt chemaţi astăzi să voteze dacă îi ridică sau nu imunitatea Elenei Udrea. Aseară a fost audiată de deputaţii din Comisia Juridică, după ce procurorii anticorupţie au emis pe numele ei 5 solicitări, potrivit stirileprotv.ro.
Dintre solicitările formulate de procurorii DNA, două sunt pentru încuviinţarea arestării şi trei pentru începere a urmăririi penale.
Procurorii anticorupţie au trimis 5 solicitări Legislativului, toate pe numele fostei candidate la preşedinţia României. Fiecare dintre cele cinci cereri – două de încuviinţare a arestării şi trei de începere a urmăririi penale – va fi votată în secret cu bile, în plenul Camerei Deputaţilor. În doarul „Gala Bute” procurorii DNA o acuză pe Elena Udrea de abuz în serviciu şi luare de mită. În dosarul Microsoft, această este acuzată de trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţia de avere. DNA susţine că omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat în dosarul Microsoft, a denunţat-o pe Elena Udrea că ar fi pretins şi primit jumătate de milion de euro pentru a-i rezolva acestuia problemele din justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS