22.3 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞefii ROMARM suflă şi-n iaurt la UM Sadu

Şefii ROMARM suflă şi-n iaurt la UM Sadu

 

Numirea unei noi conduceri în fruntea Uzinei Mecanice (UM) de la Sadu, oraşul gorjean Bumbeşti-Jiu, întârzie să se producă. Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale ROMARM, abia au fost depuse la Registrul Comerţului documentele legate de numirea noului Consiliu de Administraţie. Acesta este condus de Marius Ioana, adjunct al directorului Companiei Naţionale ROMARM, Dan Tache. Până când noile modificări ale Consiliului de Administraţie vor fi înregistrate la Registrul Comerţului, angajaţii Uzinei Mecanice Sadu va trebui să mai aştepte numirea unui nou şef în locul lui Nicolae Dijmărescu. Acesta este cercetat pentru neglijenţă în serviciu într-un dosar de trafic cu muniţie de la Uzina Mecanică Sadu. Ancheta este în curs de derulare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Unul dintre cei anchetaţi, un muncitor din cadrul fabricii, este de câteva săptămâni în stare de arest preventiv. Salariatul UM Sadu a fost prins în flagrant în timp ce vindea 200 de cartuşe unui poliţist sub acoperire.

Cine se mută în Gorj?

Până când Consiliul de Administraţie al Uzinei Mecanice Sadu se va putea întruni legal într-o primă şedinţă, Compania Naţională ROMARM caută un şef interminar care să îi ia locul lui Nicolae Dijmărescu. Este vizat unul dintre inginerii Companiei, care să ocupe postul pentru câteva luni, până când se va găsi un înlocuitor în cadrul fabricii de armament, a doua din România, după cea de la Cugir. Şefii ROMARM nu doresc să instaleze momentan un director din cadrul Uzinei, pentru că urmăresc o schimbare reală în ceea ce priveşte modalitatea de lucru, procedurile şi regulamentele din cadrul fabricii. Conducerea Companiei Naţionale ROMARM a primit recomandarea, din partea Prefecturii Gorj ca în fruntea UM Sadu să fie numit un profesionist şi nu o persoană din afara sistemului, indiferent de câtă susţinere politică s-ar bucura. Oraşul Bumbeşti Jiu se află în sfera de influenţă a PNL, primarul fiind, de asemenea, liberal.

Prime pentru angajaţi

Angajaţii Uzinei Mecanice Sadu vor primi câte 150 de lei primă de Paşte. Banii vor fi încasaţi odată cu avansul din salariu, precum şi bonurile de masă. Uzina Mecanică Sadu numără peste 950 de salariaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS