23.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Conducerea RAAN desființată de ministrul Energiei

Mehedinţi: Conducerea RAAN desființată de ministrul Energiei

Ministrul delegat al Energiei, Constantin Niţă, care a fost ieri la Drobeta Turnu Severin la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, a acuzat „o lipsă totală de management, un management mediocru, care nu a vrut să pună compania pe criterii de eficienţă”. Niţă a atacat conducerea unităţii despre care a spus că va fi demisă şi pe care o consideră direct răspunzătoare de dezastrul de la Regie. Gheorghe Dulcea a condus ani buni Regia Autonomă pentru Activităţi Nucelare. El a fost numit director general, la cererea lui Adrian Duicu, după ce fusese director economic.
La Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare s-a operat „un jaf de proporţii“, susţine ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă. Ministrul a declarat că a descoperit o „lipsă totală de management” care menţine RAAN angrenată în contracte păguboase.
„Foarte multe cadre de conducere – 200 de cadre de conducere, 16 directori, salarii, nu vă spun, destul de bune. La o companie care este în pierdere, salariile ar fi trebuit să fie ajustate, şi nu să le ia întregi, mai ales echipa de conducere. Într-un cuvânt, lucrurile nu merg bine”, a spus ministrul.
În scopul scăderii cheltuielilor la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, Constantin Niţă a mai spus că se va rezilia contractul de pază pe care unitatea îl are cu firma deţinută de familia directorului Poliţiei Locale, Constantin Micşoniu, în valoare de un milion de euro pe an, urmând ca de paza Regiei să se ocupe angajaţii Regiei.
„Nu mai vorbim despre gestionarea intrărilor de cărbune, o vraişte totală. Secretarul de stat s-a plimbat săptămâna trecută prin mine, prin depozitul de cărbune. Nu l-a întrebat nimeni nimic şi plătim 160 de oameni de pază. Este de neacceptat un asemenea mod de a conduce o asemenea regie. De ce trebuie să facem pază cu 150 de oameni de la o societate, nu ştiu care… De ce nu o facem cu ai noştri, oamenii de acolo dacă tot vrem să-i disponibilizăm, de exemplu”, a afirmat Niţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS