22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria trimite recuperatorii

Primăria trimite recuperatorii

Primăria Craiova în tandem cu Regia Autonomă de Termoficare pleacă astăzi să recupereze datoriile de la craiovenii rău-platnici. Cele două instituţii au format echipe de „recuperatori“, care vor lua la puricat asociaţiile de proprietari cu mari datorii şi alături de reprezentanţii acestora vor bate la uşa restanţierilor. Echipele mixte formate din angajaţi ai Serviciului Coordonare Asociaţii, Serviciului Economic din cadrul primăriei și ai Termoficării vor fi însoţite de poliţişti locali. „Peste 70 de asociaţii de locatari din Craiova vor fi verificate de echipe mixte, alcătuite din reprezentaţi ai Primăriei Craiova – Serviciul Coordonare Asociaţii, Serviciul Economic, Regia de Termoficare Craiova şi Poliţia Locală. În câteva zile, furnizarea agentului termic va fi reluată la toate asociaţile ce nu înregistrează datorii, astfel că încă o dată fac apel la populaţia orașului să-şi achite datoriile restante“, a declarat Antonie Solomon, primarul municipiului Craiova.
Rămâne de văzut cum îi vor determina angajaţii primăriei şi ai Termoficării pe craiovenii care nu îşi plătesc de ani buni întreţinerea să-şi achite debitele. Şi, mai ales, cum îi vor convinge să plătească pe proprietarii care fac parte din asociaţii mari debitoare, dar nu din vina lor, ci a administratorilor şi preşedinţilor care au furat banii pentru întreţinere. Aşa cum este cazul Asociaţiei „Sabba Ştefănescu“, unde locatarii au rămas cu chitanţele, iar banii nu au ajuns niciodată la furnizori, ci în buzunarul administratorului. În aceeaşi situaţie se află Asociaţiile 10 Rovine, 21 Craioviţa Nouă, 2 George Enescu, 2A din cartierul 1 Mai, 4 Mareşal Ion Antonescu. Poate că în aceste cazuri Primăria şi Termoficarea trebuie să-i ia la întrebări chiar pe unii dintre propriii angajaţi, fără de care aceste „lipsuri“ de ordinul miliardelor nu s-ar fi întâmplat.
Autorităţile locale anunţau ieri, la ora 13.30, că pe ordinea de zi a ședinței de guvern se afla un proiect de hotărâre ce prevedea alocarea către municipiul Craiova a sumei de 19.283.000 de lei pentru achitarea obligaţiilor către furnizorii de energie termică, însă pe site-ul Guvernului României un astfel de proiect nu figura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

58 COMENTARII