27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBac pregătit cu meditaţii

Bac pregătit cu meditaţii

Mai sunt aproximativ două luni până la examenul de maturitate din acest an. În aceste condiţii, elevii de clasa a XII-a au intrat în febra învăţatului. Unii se pregătesc şi pentru susţinerea admiterii la facultate. Cum se pregătesc elevii acestei generaţii? Cu meditaţii multe, greu plătite sau asudă învăţând din cărţi.
Cosmin I. are 19 ani şi se pregăteşte în privat, cu câte un meditator pentru materiile de admitere la Academia de Poliţie. „Nu fac meditaţii pentru bacalaureat, căci mă focalizez pe examenele pentru facultate. Până la urmă, ceea ce îmi trebuie pentru bac se regăseşte în materia pentru admitere, fiind pe profil uman“.
Alexandra P., şi ea elevă în clasa a XII-a, face meditaţii pentru probele de bacalaureat la română şi logică. „Nu mă simţeam pregătită pentru aceste două materii. Fac meditaţii de la începutul anului şi eu văd rezultatele acestor şedinţe. Sper să coincidă cu cele de la bac!“. De asemenea, şi Mircea I. vede efectul şedinţelor de meditaţie, însă consideră că sunt bani cheltuiţi prost, căci poţi învăţa şi singur, dacă ai voinţă. Pe de altă parte, Andrei B. nu crede că poţi să aprofundezi anumite noţiuni fără ajutorul unui profesor meditator. „Sunt anumite materii, precum gramatica (pentru admitere), unde ai nevoie să îţi explice cineva“. Nu toţi elevii se ajută de meditaţii pentru a susţine probele de bacalaureat. Un exemplu în acest sens este Violeta B., care nu crede că bacalaureatul necesită atâta efort financiar. „Nu fac meditaţie pentru nici o materie de bac. Pot învăţa singură!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS