28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024

S-a rupt drumul

Drumul comunal 44, care face legătura între comunele Jupâneşti şi Vladimir, a fost parţial distrus de o alunecare de teren. Din ce în ce mai multe comune din judeţul Gorj sunt afectate de alunecările de teren, care s-au reactivat. În afară de alunecările de teren de la Negomir, în noaptea de joi spre vineri au apărut probleme şi la Vladimir şi Roşia de Amaradia. În comuna Vladimir, pe DC 44, din satul Frasinu, se circulă pe o singură bandă din cauza unei alunecări care a distrus parţial şoseaua. „Drumul comunal 44, care face legătura între satele Vierşani (comuna Jupâneşti) şi Andreeşti (comuna Vladimir), a fost afectat de o alunecare de teren, care s-a reactivat cel mai probabil din cauza topirii zăpezii şi a încălzirii vremii. La faţa locului a venit o comisie formată din autorităţi judeţene şi vom lua toate măsurile necesare“, a spus primarul din comuna Vladimir, Aurel Băcanu Vladimirescu.
Sătenii din Frasinu se tem că alunecarea le va distruge casele. „Fuge terenul de sub noi din cauza apei. Au mai fost probleme în zonă acum câţiva ani. Au mutat o familie de acolo. Le crăpase casa. Acum se crapă drumul“, a spus nea Vasile, din Frasinu. „Vom lua măsuri de consolidare a drumului şi probabil se va construi un zid de sprijin care să stopeze alunecarea“, a spus Aurel Băcanu Vladimirescu.

Alunecări de teren şi la Roşia de Amaradia

În 2006, Roşia de Amaradia era cea mai afectată comună din ţară. Sute de case au fost distruse atunci de alunecările de teren. Nici în anii care au urmat locuitorii din satele din Roşia de Amaradia nu au scăpat de griji. În fiecare primăvară au fost probleme. „Drumul comunal care tranzitează satul Stejaru a fost secţionat. S-a produs o diferenţă de nivel, pe două porţiuni, pe o lungime de 40 metri. Nu ştiu ce putem face în zona respectivă, deoarece angrenează o suprafaţă mare de teren. Aproape de ruptură este o casă care riscă oricând să se prăbuşească“, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU