27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFuncţionari cu salarii mărite

Funcţionari cu salarii mărite

Salariaţii din administraţia publică locală care participă la implementarea proiectelor cu finanţare europeană ar putea beneficia de salarii majorate cu 75%, a declarat vineri ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea.
Potrivit Agerpres, ea şi-a manifestat nemulţumirea faţă de gradul de absorbţie a fondurilor europene, considerând că unul dintre factori este lipsa de interes a angajaţilor din instituţiile publice.
„S-a solicitat din teritoriu ca aceia care se ocupă de implementarea proiectelor, angajaţi ai autorităţilor publice locale, să primească până la 75% din salariu, pe care îl primesc şi cei care se ocupă de verificarea proiectelor. Ne gândim că ar fi mai motivant dacă ar fi mai bine plătiţi“, a explicat Elena Udrea.
Potrivit ministrului, pentru Programul Operaţional Regional au fost depuse proiecte în valoare totală de 11 miliarde de euro, în condiţiile în care fondurile disponibile sunt de 4,3 miliarde de euro.
Sumele contractate până acum sunt de două miliarde de euro, însă „plata către beneficiari nu este la fel de importantă“.
„Este o problemă pe care România o are în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene. Cu toate că Ministerul Dezvoltării este primul contractant al fondurilor europene, per total suntem nemulţumiţi. Ar trebui să se accelereze implementarea acestor proiecte, pentru că banii trebuie să vină efectiv în România, nu pe hârtie“, a adăugat Elena Udrea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII