29.3 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReducere de paturi la Pediatrie

Reducere de paturi la Pediatrie

Intenţia conducerii Spitalului de Urgenţă Craiova de a muta Clinica de neurologie în locul unui compartiment de reanimare pentru copii a stârnit nemulţumirea cadrelor medicale din Pediatrie.

Proiectele de eficientizare a activităţii propuse de conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova nasc iar controverse. După ce managerul Cristina Calangiu a avut un „meci“ în mai multe reprize cu cadrele medicale de la Neurochirurgie pentru că voia să lase secţia fără cinci paturi, acum a venit rândul Clinicii de pediatrie II să răspundă cu aceeaşi monedă măsurilor de reformă care o vizează.

Cu alte cuvinte, managerul vrea să mute Clinica de neurologie pe locul unui compartiment cu zece paturi al Clinicii de pediatrie II de la etajul IX, iar paturile respective să fie mutate la Urgenţă. În plus, va lăsa cele două clinici de pediatrie cu un singur medic pe garda de noapte, prin transferarea unei linii de gardă la Urgenţă.

Un medic la 110 bolnavi

Cadrele medicale de la Pediatrie II au înaintat zilele trecute un memoriu conducerii spitalului prin care solicită să nu fie puse în practică măsurile amintite. Cadrele medicale spun că, prin mutarea celor zece paturi la Urgenţă, Pediatria va rămâne fără reanimare, deci fără posibilitatea de a se mai ocupa corespunzător de cazurile foarte grave, dar şi fără o linie de gardă care va fi transferată, de asemenea, la Urgenţă. „Acolo avem internaţi copii cu malformaţii, copii care sunt conectaţi la oxigen. Nu putem să lăsăm clinica fără acest compartiment. În plus, amândouă cliniclie vor rămâne cu un singur medic de gardă noaptea, căruia îi va fi imposibil să aibă grijă de 110 copii bolnavi“, a spus prof. dr. Polixenia Stancu, şefa Clinicii de pediatrie II.

Linie de gardă la domiciliu

În replică, managerul Cristina Calangiu spune că nu va renunţa la aceste măsuri, pentru că sunt eficiente din punct de vedere economic, cele zece paturi urmând să fie integrate în Urgenţă, care este finanţată de Ministerul Sănătăţii, nu de spital, prin banii primiţi de la Casa de Asigurări de Sănătate. „Pediatria II funcţionează la etajul X, cu excepţia acestui compartiment de reanimare cu zece paturi, care este la etajul IX. După tranferarea celor zece paturi, îşi va putea amenaja reanimarea la etajul X, aşa cum are şi Clinica de pediatrie I“, a adăugat Calangiu.

Pentru a suplini lipsa de personal, managerul se gândeşte să înfiinţeze o linie de gardă la domiciliu. Aceasta înseamnă că un medic va putea să fie chemat de acasă atunci când este nevoie de el în clinică şi va fi plătit la numărul de ore petrecute în spital. Conducerea a mai aprobat şi scoaterea la concurs a unui post de medic pediatru, dar în policlinică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII