28.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDiplome de excelenta inghitite cu noduri

Diplome de excelenta inghitite cu noduri

In toata cladirea Primariei Craiova au rasunat ieri, la ora 15.00, imnurile „Desteapta-te, române“ si „Alba Craiova“, semn ca sedinta solemna a inceput, iar autoritatile si personalitatile invitate au cântat alaturi de cor cele doua imnuri reprezentative pentru orasul in sarbatoare.


Discursurile primarului Antonie Solomon si Inalt Prea Sfintitului Teofan au deschis sedinta solemna de ieri, in cadrul careia actorul Amza Pellea si poetul Traian Demetrescu au primit post-mortem titlul de cetatean de onoare al Craiovei. Oana Pellea nu a venit sa ridice diploma tatalui sau, dar Elena Mira Popescu, nepoata lui Traian Demetrescu, le-a reamintit craiovenilor prezenti in sala despre dragostea imensa pe care o purta poetul acestui oras. „Mereu spunea ca scrie din toata inima pentru acest oras pe care l-a iubit nespus. Victoriile mari se obtin prin curaj, dar victoriile mai mari se obtin prin iubire“, a spus Elena Popescu. Ca recompensa pentru distinctia oferita unchiului ei, Elena Popescu i-a daruit primarului un talisman de la o manastire. Momentele solemne s-au incheiat cu câte un moment de reculegere in memoria celor doi mari olteni.


Jurnalistii craioveni, de la dulai la dobermani


Sedinta a capatat o nota comica, o data cu inmânarea diplomelor de merit personalitatilor Baniei, atunci când primarul Solomon a observat scaunele goale pe care ar fi trebuit sa stea parlamentarii doljeni. Din grupul alesilor olteni nu a venit la sedinta solemna decât deputatul PD Marian Jean Marinescu, care a avut de ridicat un premiu. „Sunt poate ocupati sa voteze legi despre balenele din Marea Neagra sau poate nu se simt olteni“, a spus Solomon, care a inceput decernarea diplomelor cu partidele politice carora le-a pregatit si câte o dulce vorba olteneasca. PC-ului i-a urat sa aiba un primar din partid peste o suta de ani, viceprimarului Sorin Iordache, care a ridicat diploma PSD-ului, i-a reamintit ca ei trebuie sa se atace unul pe celalalt, iar PNL-ului i-a dat o replica a la Traian Basescu. „Sa traiti cu speranta ca veti avea un primar liberal“.


Antonie Solomon nu a uitat nici de razboiul sau cu presa craioveana, cu care acum, de Zilele Craiovei, a facut un armistitiu si a acordat diplome de merit tuturor cotidienelor, posturilor de televiziune si de radio din Craiova. „Ati trecut de la stadiul de dulai ai democratiei la cel de dobermani. Voi, jurnalistii, sunteti mereu cu ochii pe mine, dar nici eu nu ma las“, s-a adresat Solomon ziaristilor craioveni.


Nu a „scapat“ de diploma de excelenta a primarului nici directorul Teatrului National „Marin Sorescu“ din Craiova, Mircea Cornisteanu. „Diploma de excelenta pentru o expozitie de chiloti din holul teatrului, acum când in Craiova se desfasoara un adevarat festival de teatru“, a exclamat Solomon. Cornisteanu nu a vrut sa primeasca distinctia oferita pâna nu a dat o replica primarului: „Este o expozitie de chiloti si textile, contract care aduce teatrului un miliard“. „Ce este un miliard? Eu va dadeam doua“, a raspuns Solomon.


Au fost „innobilate“ cu diplome si cu stema orasului si firmele de constructii SC UTI Bucuresti si Hidroconstructia, colaboratori fideli ai primariei, si firma de iluminat public LUXTEN cu care edilul a cazut in zi de sarbatoare la pace.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS