21.7 C
Craiova
marți, 23 iulie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAgriculturaFermierii își pot lua tractoare noi cu bani de la stat

Fermierii își pot lua tractoare noi cu bani de la stat

Fermierii își pot lua tractoare noi cu bani de la guvern. Guvernul a adoptat Hotărârea pentru aprobarea finanţării din Fondul pentru mediu a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate.

Prin acest program, producătorii agricoli vor putea cere fonduri de la stat pentru a-şi achiziţiona tractoare şi maşini agricole autopropulsate, inclusiv accesoriile agricole aferente, noi, mai puţin poluante.

Bugetul total alocat este de 500 milioane lei.

Programul Rabla pentru Tractoare

Au fost alocate 500 de milioane de lei pentru acest program, iar valoarea ce poate fi acordată unui beneficiar la achiziţionarea unui tractor sau a unei maşini agricole autopropulsată este de aproximativ 20.000 de euro.

„Sprijinim micii fermieri prin Administrația Fondului pentru Mediu. Prin programul Rabla pentru tractoare, aceștia vor primi până la 20.000 de euro pentru achiziționarea unui tractor a cărui valoare nu trebuie să depășească 55.000 de euro. Am aprobat, în ședința de guvern, Hotărârea în acest sens. Mecanismul de desfășurare este simplu: beneficiarul casează o rablă, o mașină veche, un tractor vechi și primește un voucher pentru achiziția unui tractor”, a transmis ministrul PNL al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet. 

Acesta a precizat că, în prezent, la AFM, este în curs de elaborare ghidul de finanțare. De asemenea, urmează să fie concretizată şi schema de ajutor de stat pentru ca, în cel mult 30 de zile, ghidul să fie gata pentru a fi pus la dispoziţia potenţialilor beneficiari.

Citește și: Membrii formației ABBA, decorați de regele Suediei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS