21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarin Condescu, audiat la PNA

Marin Condescu, audiat la PNA

Marin Condescu, presedintele Centralei Nationale Miniere din România, a fost audiat ieri trei ore de procurorii anticoruptie in legatura cu doua utilitati facute de doua firme ale sindicatelor minere in bazinul Motru. Conform unor surse judiciare, presedintele Centralei Nationale Miniere a fost audiat si in legatura cu o posibila deturnare de fonduri strinse de la mineri si folosite la construirea unui hotel al sindicatelor. Deocamdata, procurorii PNA spun ca sint inca in faza preliminara a cercetarilor si este prematur sa se pronunte asupra vinovatiei sau nevinovatiei lui Condescu.


Pe de alta parte, Marin Condescu a declarat ca el a cerut o audienta la Parchetul National Anticoruptie si la Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie: „Am cerut audiente la Parchetul General si la Parchetul National Anticoruptie si am fost primit de procurorul Petru Narita. Am vrut sa verific daca tot ceea ce s-a scris in presa, ca as fi cercetat ca persoana fizica sau ca lider de sindicat, e adevarat. Intr-adevar, la PNA este o sesizare care vizeaza activitatea SC INITIATIVA si SC ROSIND Motru, societati ale Sindicatelor Miniere din Motru, care ar fi folosit 192 de miliarde de lei pentru derularea mai multor activitati. Dar suma folosita pentru investitii a Exploatarii Motru nu este aceasta. Ceea ce se incrimineaza este faptul ca CNLO ar fi incredintat celor doua societati lucrari fara licitatie. De activitatea sindicatelor de acolo se ocupa Cristea Fluieratoru si Silviu Zabava. Societatile au ca obiect de activitate curatenia, investitii sociale, constructii. Au 400 de angajati si majoritatea acestora provin din rindul tinerilor absolventi de scoala profesionala si de liceu. In reclamatie scrie ca ambele societati au efectuat servicii de 192 de miliarde de lei si s-a platit cu bani lichizi. Dar bani lichizi nu puteau fi dati, ci plata se face in mare parte cu bonuri de compensare pe energie electrica. Eu o sa le cer celor doi lideri sa prezinte cifra de afaceri, activitatea pe 2003 si 2004 si citi bani lichizi au fost incasati. Procurorul mi-a spus ca este interesat si cite fonduri a alocat CNLO in perioada 2000-2004 celor doua societati. Procurorii cu care am discutat fac parte din Sectia a doua a PNA, care trateaza cauzele asociate actelor de coruptie. Sindicatele de la Motru au fost si sint in subordinea Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia“, a afirmat presedintele USMO si CNM România.


Marin Condescu este si in atentia Inspectoratului Judetean de Politie Gorj, cu un dosar in care politistii verifica modul in care Marin Condescu si-a construit vila de lux din cartierul Primaverii din Tirgu Jiu. Imobilul a fost construit de firma ARC Tirgu Carbunesti, societate care a cistigat numeroase lucrari de la fosta CNLO, care vizau construirea de case pentru stramutati, dar si alte investitii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS