21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

Scurte stiri

S-a spinzurat de grinda casei

Un doljean s-a spinzurat luni de grinda casei in care locuia, din motive numai de el stiute. Victoras Perisoreanu, de 25 de ani, din comuna Valea Stanciului, ramasese singur acasa – parintii lui fiind plecati la cimp – cind a decis sa-si puna capat zilelor. A agatat o funie de o grinda a casei, si-a bagat capul in lat, apoi si-a dat drumul in gol.

In jurul orei 18.00, o vecina, de 13 ani, l-a observat peste gard atirnind in streang. A intrat in curte si i-a taiat funia, sperind ca-i va salva viata. Era insa prea tirziu.

Politistii din Valea Stanciului spun ca a fost, fara nici o indoiala, vorba de o sinucidere. De altfel, tinarul mai incercase, nu cu mult timp in urma, sa-si ia viata in acelasi mod, fiind salvat in ultima clipa de parinti. Victoras Perisoreanu a murit fara sa lase vreun bilet prin care sa-si explice motivatia acestui gest.

Lovit cu un bolovan in cap pentru un telefon mobil si un milion de lei

Nicolae Oproiu, de 38 de ani, a fost tilharit luni in municipiul Tirgu Jiu, in jurul orei 15.00. Acesta a fost lasat in stare de inconstienta, fiind deposedat de un telefon mobil si de un milion de lei. „Mergeam pe digul Jiului catre ACH. La un moment dat, un tinar m-a oprit si m-a intrebat cit e ceasul. Am scos mobilul si i-am raspuns. Apoi am plecat, dar a venit pe la spate si m-a lovit cu un bolovan in cap. Mi-am pierdut cunostinta citeva minute, timp in care mi-a luat portofelul cu actele si un milion de lei si telefonul mobil“, povesteste Nicolae Oproiu. Mihai Birau, comandantul adjunct al Politiei Tirgu Jiu, a precizat ca autorul tilhariei nu a fost inca prins.

S-a sinucis, aruncindu-se de la etajul patru

Cristinel Munteanu, de 23 de ani, din Drobeta Turnu Severin, s-a aruncat ieri de la etajul patru al blocului in care locuia, de pe strada Pacii. Acesta fusese adus noaptea trecuta de la Bucuresti. Se pare ca tinarul a fost diagnosticat cu cancer, la un spital bucurestean. Toata noaptea, el a fost vegheat de familie si de o prietena, cadru medical. Spre dimineata insa, acestia au atipit. Au fost treziti de un zgomot puternic, care venea dinspre terasa apartamentului. Cristinel se aruncase in gol. Se presupune ca tinarul nu a mai suportat durerea pricinuita de boala si suferinta celor dragi si si-a pus capat zilelor.

Tanc chimic lansat la apa

Navalistii severineni au lansat la apa, ieri-dimineata, cea de-a opta nava din acest an. Speelman este un tanc fluvial de transport produse chimice, de 4.000 de metri cubi, are o lungime de 110 m, o latime de 11,4 m si inaltimea la puntea principala de 5,6 metri. Vasul a fost construit in aproape cinci luni, pentru o companie olandeza. „Nu este diferita cu nimic fata de celelalte. Este tot un tanc chimic, doar ca fiecare nava are un sistem de constructie aparte, in functie de beneficiarul ei“, a declarat Dumitru Ciortan, directorul tehnic al Santierului Naval Severnav din Drobeta Turnu Severin. Navalistii de la Severnav mai au de lansat pina la sfirsitul acestui an sapte nave, toate avind ca destinatie Olanda.

O noua editie a Festivalului Corabia de Aur

Orasul Corabia va gazdui, in intervalul 22-24 septembrie, cea de-a XXXI-a editie a Festivalului Corabia de Aur, care se va desfasura pe scena teatrului de vara, de la ora 20.00. Dorin Teodorescu, directorul Directiei pentru cultura, culte si patrimoniu cultural national Olt, a declarat ca juriul va fi prezidat de Titus Andrei, care va fi ajutat in alegerea celor mai buni interpreti de compozitorul Serban Georgescu, Niculina Merceanu, realizator de televiziune, etc. Manifestarea se va desfasura pe doua sectiuni: muzica usoara si muzica populara. Juriul va acorda un singur trofeu pentru ambele sectiuni, valoarea premiului fiind de patru milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS