13 C
Craiova
miercuri, 23 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Facebook va preciza sursa și data articolelor pe tema COVID-19

Facebook va preciza sursa și data articolelor pe tema COVID-19

Continuând eforturile pentru combaterea dezinformării pe Facebook, rețeaua de socializare va însoți postările pe tema COVID-19 cu informații despre sursa acestora și data la care site-ul respectiv a fost înregistrat, mizând pe discernământul utilizatorilor pentru deosebirea surselor credibile de cele create special pentru campanii de dezinformare. Mesajele de notificare nu vor apărea pentru conținut distribuit din surse verificate, cum ar fi site-uri administrate de autorități medicale recunoscute.

Facebook încearcă să combată dezinformarea pe tema COVID-19

Foarte răspândite în paginile rețelei de socializare, campaniile de dezinformare și propagandă au primit până acum doar riposte timide, administratorii Facebook anunțând triumfal ștergerea a nenumărate postări și pagini de Facebook înregistrate pentru distribuirea conținutului de calitate îndoielnică, însă fără a bloca în mod decisiv postarea de nou conținut pe aceste teme.

Apărând mai degrabă ca o recunoaștere a eșecului de a rezolva problema prin mijloace proprii, confruntarea utilizatorilor cu indicii și informații din surse alternative poate avea succes doar atât timp cât persoanele respective nu sunt deja receptive la teorii ale conspirației. Asta presupune un anumit nivel de educație și convingerea că informațiile obținute pe diverse canale media nu reprezintă în mod automat adevăruri absolute.

Arătate în momentul critic, atunci când cineva încearcă să redistribuie o postare pe tema COVID-19, noile informații despre autor trebuie să învingă mai întâi convingerea cum că informația găsită este reală și de ajuns de importantă încât să fie împărtășită și altora, rezultat nu tocmai ușor de obținut în contextul unui gest motivat în primul rând de emoție.

Printre sursele considerate de Facebook ca fiind de încredere se numără și Organizația Mondială a Sănătății, o entitate deja aflată la centrul unor controverse aprinse, sugerând legături cu China și chiar complicitate ascunderea adevărului despre pandemia COVID-19. De altfel, chiar SUA alimentează parțial aceste controverse, prin acuzațiile fățișe aduse de președintele Donald Trump și decizia retragerii participării americane din cadrul organizației.

Totuși, Facebook recunoaște și alte surse de informare locale, cum ar fi publicații și autorități oficiale recunoscute din domeniul sănătății.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru firme vor să monteze turnichete la stadionul de...

Patru firme vor să monteze turnichete la stadionul de atletism. Sistemul de turnichete pentru stadionul de atletism are o valoare estimată de 700.000 de lei, fără TVA.

ȘTIRI GdS

Profesor cu Covid 19, elevi fără lecţii

Şcoala on-line a început cu o pauză la Întorsura, Dolj

Contoarele și repartitoarele de costuri instalate după 25 octombrie...

Craiovenii care îşi montează după 25 octombrie 2020 repartitoare de costuri pentru energia termică trebuie să-şi instaleze dispozitive care pot fi citite...

Gucci a lansat blugii deteriorați de petele de iarbă

După moda blugilor rupți, o nouă tendință pare să-și facă loc în această nișă: jeanșii cu pete de iarbă și de pământ,...

Iran: Cel mai mare număr zilnic de cazuri COVID-19,...

Ministerul Sănătăţii din Iran a anunţat marţi 3.712 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 ore, cel mai mare număr zilnic înregistrat...

SUA a depășit pragul de 200.000 de decese atribuite...

Statele Unite au înregistrat astăzi 200.000 de decese atribuite Covid-19, cu șase săptămâni înainte de alegerile prezidențiale, potrivit Universității Johns Hopkins.

Președintele Consiliului European a intrat în carantina

Summitul UE de joi şi vineri a fost amânat pentru 1 şi 2 octombrie din cauza faptului că preşedintele Consiliului European, Charles...