22.8 C
Craiova
luni, 22 iulie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieTikTok şi Instagram au demarat teste ale unor paywall-uri

TikTok şi Instagram au demarat teste ale unor paywall-uri

Reţelele rivale TikTok şi Instagram au demarat, aproape simultan, teste ale unor paywall-uri, prin care creatorii să poată cere un abonament lunar pentru accesarea conţinutului, anunță News.ro.

Prima care a anunţat că vrea să lanseze abonamente şi că deja testează această facilitate a fost Instagram. Produsul deţinut de Meta a iniţiat un test restrâns în Statele Unite.

Doar 10 creatori de conţinut au fost selectaţi să poată configura paywall-uri

Restrâns este cuvântul cheie aici, în total, doar 10 creatori de conţinut au fost selectaţi să poată configura paywall-uri, pentru ca urmăritorii să poată accesa anumite creaţii doar dacă plătesc un abonament lunar.

În această fază, pot fi „ascunse” în spatele unui abonament lunar doar Story-urile şi filmările live.

Valoarea abonamentelor este între 1 dolar şi 100 de dolari pe lună

Valoarea abonamentelor este între 1 dolar şi 100 de dolari pe lună. În total, există opt paliere de preţ. Oficialii Instagram spun că platforma socială nu va opri comision din venituri, cel puţin până în 2023.

TikTok a anunţat că a început, de asemenea, să testeze un sistem de abonamente pentru accesarea anumitor postări. Spre deosebire de Instagram, platforma chineză nu a oferit niciun detaliu despre felul în care va funcţiona acesta sau despre valoarea abonamentelor lunare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS