12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaAcuzații ale lui Zelenski după ce o fetiță și două femei au murit în fața unui adăpost antiaerian încuiat

Acuzații ale lui Zelenski după ce o fetiță și două femei au murit în fața unui adăpost antiaerian încuiat

Volodimir Zelenski îl acuză indirect de neglijență pe primarul Kievului, Vitali Kliciko, după ce joi, două femei și o fetiță în vârstă de 9 ani au murit în timpul unui bombardament rusesc, din cauză că nu au putut intra într-un adăpost antiaerian, acesta fiind încuiat, relatează The Guardian, conform Digi24.

Cele două femei și fetița au fost ucise de resturi de rachete joi dimineața, în timp ce așteptau în afara adăpostului. Primarul orașului a răspuns spunând că responsabilitatea pentru tragedie ar trebui împărțită în mod egal.

„Este datoria autorităților locale, o datorie foarte specifică, să se asigure că adăposturile sunt disponibile și accesibile non-stop. Este dureros să vezi că această îndatorire este neglijată. Este dureros să vezi victime”, a declarat președintele ucrainean.

Iaroslav, soțul uneia dintre victime, Natalia, a declarat pentru postul public de televiziune al Ucrainei că ușa adăpostului, la o clinică din nord-estul Kievului, a rămas închisă după ce a sunat alarma. „Oamenii au bătut, au bătut foarte mult timp. Erau femei, copii, dar nimeni nu l-a deschis”, a spus el. Drept urmare, a spus el, fiica lor a fost martoră la moartea mamei sale, văzând „cu proprii ei ochi”.

Zelenski: „Autoritățile locale sunt responsabile pentru acest eșec”

Mai multe persoane au susținut această declarație, spunând că paznicul responsabil nu a deschis ușa în scurta perioadă dintre declanșarea alarmei și căderea bucăților de rachetă care au căzut la pământ. Zelenski nu l-a numit în mod direct pe Kliciko, dar în declarații a a subliniat că autoritățile locale sunt responsabile pentru acest eșec. Kliciko a ripostat vineri, și a spus că „este vorba de responsabilitate comună și echitabilă”. Primarul s-a plâns că bugetul pentru adăposturile antiaeriene din Kiev urmează să se epuizeze la sfârșitul lunii iunie, și a precizat că în administrația orașului, Zelenski a numit 9 din 10 membri, oameni din partidul său. Primarul Kievului, care a vizitat locul unde cele trei și-au pierdut viața, a spus că va fi deschisă o anchetă și că poliția va patrula orașul pentru a se asigura că adăposturile sunt deschise.

Citește și Ce spune părul tău despre riscul de boli cardiovasculare?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS