20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaDeținuții grațiați ca să devină mercenari Wagner își terorizează concetățenii

Deținuții grațiați ca să devină mercenari Wagner își terorizează concetățenii

Deținuții care s-au alăturat companiei de mercenari Wagner a lui Evgheni Prigojin și au supravieţuit celor şase luni în rândurile grupului s-au ales cu graţieri prezidenţiale şi se întorc acum în locurile de baştină, terorizând comunităţile, relatează săptămânalul The Observer.

Compania de mercenari Wagner a recrutat zeci de mii de deţinuţi din închisorile ruse, inclusiv criminali şi condamnaţi pentru violenţă domestică, pentru a lupta în cele mai sângeroase bătălii ale războiului.

Eliberarea acestor indivizi a alimentat temerile că se vor întoarce în societate şi vor continua să comită alte infracţiuni. 

Citește și Obiceiuri în Duminica Tomii. Ce nu e bine să facem astăzi

Bătrână ucisă cu toporul de un membru ai grupului de mercenari Wagner

La sfârşitul lunii martie, Iulia Buiskici, o pensionară în vârstă de 85 de ani, a fost ucisă acasă. Crima s-a întâmplat în liniştitul oraş Novij Bureţ din regiunea Kirov, la aproape 1.000 de kilometri est de Moscova.

Autorul crimei, Ivan Rossomahin, în vârstă de 28 de ani, era deja recidivist atunci când a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru crimă, în 2020. El a fost recrutat de Prigojin şi se întorsese recent în oraşul său natal după ce a luptat în Ucraina.

Nu este singurul caz.

Citește continuarea pe Hotnews.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS