2.3 C
Craiova
marți, 5 decembrie, 2023
Știri de ultima orăRazboi UcrainaArmata rusă susţine că a respins un atac „masiv“ cu drone în Crimeea

Armata rusă susţine că a respins un atac „masiv“ cu drone în Crimeea

Armata rusă a anunţat miercuri că a doborât zece drone ucrainene în timpul unei tentative de atac „masiv” împotriva instalaţiilor sale din peninsula ucraineană anexată Crimeea, a doua zi după o incursiune similară a mai multor aparate de zbor pe teritoriul rus, relatează AFP şi Reuters.

„O tentativă de atac masiv cu drone a regimului de la Kiev asupra instalaţiilor din peninsula Crimeea a fost dejucată”, a precizat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, precizând că nu există victime.

Potrivit ministerului, şase drone de atac ucrainene au fost doborâte de apărarea antiaeriană rusă şi alte patru dezactivate de mijloace electronice.

Rusia a anexat peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014

Rusia a anexat peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014, dar aceasta nu a fost recunoscută de comunitatea internaţională.

Marţi, teritoriul rus a fost vizat de atacuri cu drone, fără a provoca pagube. În premieră, una dintre aceste drone s-a prăbuşit în regiunea capitalei Moscova. Alte trei drone au fost doborâte în noaptea de luni spre marţi în alte regiuni.

Nu este pentru prima dată când Crimeea este atacată cu ajutorul dronelor

Nu este pentru prima dată când Crimeea, unde se află flota sa la Marea Neagră şi pe care o utilizează ca bază pentru ofensiva sa în Ucraina, este atacată cu ajutorul dronelor.

Aparate fără pilot au vizat portul Sevastopol în decembrie, o centrală electrică la începutul lui octombrie şi statul major al flotei ruse de la Marea Neagră în august.

La sfârşitul lui octombrie, navele ruseşti din golful Sevastopol au fost vizate într-un atac care au determinat Rusia să suspende temporar acordul important privind exportul de cereale ucrainene

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS