2.3 C
Craiova
miercuri, 6 decembrie, 2023
Știri de ultima orăRazboi UcrainaNouă schimbare la nivel înalt în armata rusă

Nouă schimbare la nivel înalt în armata rusă

Generalul-locotenent Andrey Mordvichev a devenit comandant al Districtului Militar Central al țării, potrivit postului de știri RBC, citat de The Guardian.

El îl înlocuiește pe colonelul-general Alexander Lapin, care a fost promovat luna trecută la funcția de șef de stat major al forțelor terestre ale Rusiei.

Anul trecut, generalul-locotenent Mordvichev a condus trupele rusești la cucerirea orașului portuar Mariupol din sudul țării.

Bătălia care a durat luni de zile a culminat cu un asediu la oțelăria Azovstal din oraș, care a fost în cele din urmă cucerită de forțele rusești.

Moscova, schimbări radicale în conducerea sa militară în timpul războiului

Moscova a făcut schimbări radicale în conducerea sa militară în timpul războiului, după ce a suferit numeroase înfrângeri dureroase.

În octombrie anul trecut, Rusia l-a numit pe generalul de aviație Serghei Surovikin în funcția de comandant general al forțelor sale din Ucraina, la scurt timp după ce s-a raportat demiterea comandanților districtelor militare de est și de vest.

Dar, la doar trei luni mai târziu, acesta a fost înlăturat și înlocuit cu șeful Statului Major General, Valeri Gherasimov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS