10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaPrimele fregate turcești și un submarin, care vor asigura transportul de cereale din Ucraina, au intrat în Marea Neagră

Primele fregate turcești și un submarin, care vor asigura transportul de cereale din Ucraina, au intrat în Marea Neagră

Două fregate turcești și un submarin au intrat în Marea Neagră, concomitent cu anunțul oficial al Kievului cu privire la stabilirea coridoarelor de transport pentru navele ucrainene de cereale. Potrivit presei ucrainene, navele turcești vor escorta cargourile cu cereale.
Anunțul privind mișcarea navelor de război turcești a fost făcut de Administrația Militară regională Odesa, purtătorul de cuvânt al acesteia precizând că “navele încărcate cu cereale vor naviga în spatele unei așa-numite nave conducătoare”.

Încă nu sunt clare detaliile privind ieșirea vapoarelor care pleacă din Ucraina printre zonele minate din larg, nici modul de interacțiune între navele de război turcești și cele 11 fregate și submarine pe care Flota Rusiei le-a desfășurat în blocada apelor ucrainene.

Reamintim, vinerea trecută, Rusia și Ucraina au semnat fiecare separat cu ONU câte un acord pentru reluare exporturilor de cereale ucrainene prin Marea Neagră, pentru a tempera criză alimentară mondială care expune la foamete milioane de persoane. La o zi de la semnarea acordului, Rusia a atacat cu rachete infrastructura portuară de la Odesa, cel mai mare port din Marea Neagră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS