10.6 C
Craiova
luni, 26 februarie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaArmata rusă s-a retras din orașul Harkov, în direcţia graniței Ucrainei cu Rusia

Armata rusă s-a retras din orașul Harkov, în direcţia graniței Ucrainei cu Rusia

Primarul oraşului ucrainean Harkov, Ihor Terekhov, a declarat pentru BBC că ruşii s-au retras din zona oraşului Harkov în direcţia graniţei cu Rusia, scrie News.ro.

El spune că trupele ruse au reuşit să intre o singură dată într-o mică parte din oraşul-cheie de la nord-est şi că nu se mai aflau acolo de multă vreme.

„Ruşii bombardau în mod constant Harkovul pentru că stăteau foarte aproape de oraş. Şi, datorită eforturilor de apărare teritorială a Harkovului şi ale Forţelor Armate ucrainene, ruşii s-au retras departe de zona oraşului în direcţia graniţei cu Rusia”, a declarat el. 

„Acum este linişte la Harkov şi oamenii se întorc treptat în oraş. Oferim aprovizionare cu apă, gaz şi electricitate tuturor cetăţenilor. Cu toate acestea, din păcate, multe clădiri rezidenţiale sunt distruse sau deteriorate. Deci, în viitor vom avea nevoie de o reconstrucţie uriaşă.

În ultimele cinci zile nu au mai fost bombardamente în oraş. A existat o singură încercare din partea ruşilor de a lovi oraşul cu o rachetă, lângă aeroportul Harkov, dar racheta a fost eliminată de apărarea antiaeriană a Ucrainei”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS