8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaMoscova a anunțat o încetare a focului pentru a permite evacuarea civililor de la Azovstal

Moscova a anunțat o încetare a focului pentru a permite evacuarea civililor de la Azovstal

-


Soldaţii ruşi au intrat în combinatului Azovstal din Mariupol, dar s-au lovit de rezistenţa luptătorilor ucraineni.

Sute de civili sunt încă blocaţi în subteran, alături de ultimii apărători ai oraşului-port de la marea Azov. Iar Moscova a anunţat o încetare a focului în zonă, între anumite ore, pentru a permite evacuarea civililor.

Între timp, trupele rusești îşi continuă ofensiva și au bombardat mai multe oraşe în ultimele ore.

Trupele ruse se năpustesc cu tot arsenalul asupra combinatului siderurgic Azovstal. Unul dintre luptătorii care apără cu îndârjire ultimul bastion al apărării ucrainene din orașul-port Mariupol a transmis următorul mesaj.

„De două zile, inamicul a pătruns pe teritoriul uzinei. Se dau lupte grele și sângeroase. Sunt mândru de soldații mei care fac eforturi supraomenești pentru a limita asaltul. Mulțumesc lumii întregi pentru sprijinul extraordinar acordat garnizoanei Mariupol. Soldații noștri îl merită. Situația este extrem de dificilă, dar noi continuăm să îndeplinim ordinul de a menține apărarea cu orice preţ”, a declarat Denis Prokopenko, comandantul regimentului Azov.


Autoritățile ucrainene au reușit să restabilească comunicațiile cu luptătorii ucraineni de la Azovstal după ce au pierdut legătura cu aceștia în cursul zilei de ieri.

Timp de 3 zile, până sâmbătă, Moscova a anunţat o încetare a focului la Azovstal între 8 dimineaţa şi 6 seara, pentru a evacua alţi civili.
Rachetele continuă să lovească comunitățile din Ucraina. Miercuri seară au căzut în mai multe oraşe, printre care Kiev, Zaporijie, Nicolaiev, Dnipro şi Cerkasy.

Rusia face totodată eforturi pentru a distruge armele furnizate de occidentali, dar și căile prin care ajung acestea în țara vecină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru tineri s-au bătut ziua în amiaza mare pe...

Poliţiştii Secţiei 5 Poliție Craiova au fost sesizați vineri...

ȘTIRI GdS