27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaPatru autobuze cu civili au reuşit să iasă din Mariupol

Patru autobuze cu civili au reuşit să iasă din Mariupol

Patru autobuze de evacuare a civililor au reuşit să părăsească portul ucrainean Mariupol, a anunţat joi viceprim-ministrul ucrainean Irina Vereşciuk, informează Agerpres.

Evacuările, care urmează să continue joi, intervin în momentul în care acest port strategic de la Marea Azov pare pe punctul de a cădea în mâinile Rusiei după aproape două luni de asediu.

Ultimii luptători ucraineni rămaşi, adăpostiţi în combinatul siderurgic Azovstal, refuză să se predea, cerând comunităţii internaţionale „garanţii de securitate” pentru a se retrage.

Câteva sute de civili, lipsiţi de hrană şi apă, s-au adăpostit acolo împreună cu Batalionul 36 al armatei ucrainene şi Batalionul Azov, ultimele două unităţi de luptă din Mariupol, potrivit autorităţilor ucrainene.

Moscova, care a lansat mai multe ultimatumuri luptătorilor ucraineni, este hotărâtă să cucerească acest port care să-i permită să se conecteze total cu Crimeea, pe care a anexat-o în 2014, şi republicile separatiste proruse din Donbas, adaugă AFP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS