17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaZelenski, mesaj pentru parlamentul Canadei: „Trebuie să faceți mai mult pentru a opri Rusia“

Zelenski, mesaj pentru parlamentul Canadei: „Trebuie să faceți mai mult pentru a opri Rusia“

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a mulțumit canadienilor pentru sprijinul acordat, dar a cerut din nou o zonă de excludere aeriană. Apelul a fost făcut într-un discurs înregistrat, adresat Parlamentului Canadei, potrivit CNN.

„Știu că susțineți Ucraina. Am fost prieteni cu voi, dar și mi-aș dori să înțelegeți și mi-aș dori să simțiți ceea ce noi simțim în fiecare zi. Vrem să trăim și vrem să fim învingători. Vrem să biruim de dragul vieții”, a spus Zelenski.

„Uneori nu vedem lucruri concrete. Este o situație critică“

„Puteți să vă imaginați când vă sunați prietenii, statele prietene, și îi rugați să închidă cerul, să închidă spațiul aerian pentru oprirea bombelor. Câte rachete trebuie să mai cadă în orașele noastre până când luați decizia? Ei își exprimă profunda îngrijorare față de situație, când vorbim cu partenerii noștri, ei ne spun să mai rezistăm puțin. Unii spun că încearcă să evite escaladarea și în același timp, ca răspuns la aspirațiile noastre de a deveni membru al NATO, nu auzim un răspuns clar. Uneori nu vedem lucruri concrete. Este o situație critică care ne-a permis să vedem cine sunt prietenii noștri adevărați în ultimele 20 de zile”, a continuat el.

„Toți trebuie să faceți mai mult pentru a opri Rusia“

„V-ați oferit ajutorul, asistența, de la prima noastră cerere. Ne furnizați asistență militară, asistență umanitară, ați impus sancțiuni severe, sancțiuni dure. Dar vedem că, din păcate, acestea nu au adus sfârșitul războiului”, a adăugat președintele ucrainean.

„Toți trebuie să faceți mai mult pentru a opri Rusia, pentru a proteja Ucraina și, făcând asta, pentru a proteja Europa de amenințarea rusă”, a continuat Zelenski.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS