6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalPSD cere demisia lui Niculae Bădălău din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi

PSD cere demisia lui Niculae Bădălău din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi

PSD solicită vicepreședintelui Curții de Conturi Niculae Bădălău să își depună demisia pentru încetarea mandatului, după ce acesta a fost reținut duminică pentru dare de de mită.

„Prezența sa în această funcție ar afecta grav credibilitatea instituției. PSD consideră că în contextul în care DNA a început o anchetă penală şi a dispus reţinerea domnului Niculae Bădălău, acesta nu îşi mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi a României. Prezenţa sa în această funcţie ar afecta grav credibilitatea instituţiei. De aceea, demisia sa ar reprezenta cea mai bună cale pentru protejarea imaginii unei instituţii fundamentale a statului român”, se arată într-un comunicat de presă al PSD.
Fostul senator PSD Niculae Bădălău a fost reţinut duminică seara de DNA, pentru 24 de ore, într-un dosar în care este acuzat de dare de mită şi trafic de influenţă în legătură cu un contract în valoare de peste 7 milioane lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS